• Alles
 • (2)
  Fiets-Wandeltocht
 • (52)
  Overig
 • (9)
  Algemeen
 • (2)
  Lezingen
 • (1)
  Sport
 • (34)
  Theater
 • (1)
  Inloop-Opendag
 • (3)
  Religie
 • (6)
  Evenement
 • (8)
  Muziek
 • (2)
  Cursus-Workshop
 • (2)
  Kinderevenement

32ste Editie Blues & Rock Weekend,,Kick-off met vrouwen in de Front

vrijdag 13 september 21:00 t/m zondag 15 september 18:00 uur

32ste Editie Blues & Rock Weekend

Kick-off met vrouwen in de Front

In het tweede (volle) weekend van september staat de 32ste editie van het Oosterhoutse "Bluesfestival" op de agenda. Op 13, 14 en 15 september zullen ruim 16 bands/acts te bewonderen zijn op 5 verschillende podia in Oosterhout.

 

De Stichting Oosterhout Blues organiseert jaarlijks het Blues en Rock weekend met een aantal enthousiaste horeca-ondernemers. Deze bepalen zelf hun programma en zo ontstaat er ook dit jaar weer een mooie line-up van bands. Doordat de kosten worden gedragen door de ondernemers en een aantal sponsoren en donateurs, zijn de optredens nog steeds gratis toegankelijk.

 

Kick-off met vrouwen in de front

Pas aangetreden voorzitter Piet van den Bosch: "Het totaal overziend kunnen de liefhebbers van Blues èn Rock een aardig weekend tegemoet zien waarbij nu duidelijk wordt dat het niet alleen "muziek voor mannen" is. Vooral de vrijdagavond heeft een stevige vrouwelijke kick-off met Bellablues en Delicious Surprise die de lat voor de bands die er na komen behoorlijk hoog zullen leggen. Da's een mooie start die gevolgd wordt door een aantal grote bluesjongens die opereren onder eigen naam zoals Handsome Johnny, Norman Beaker en John Klaver." 

 

Clemens van de Ven als lokker

Die stevige aanzet van het weekend krijgt zijn vervolg op de zaterdag waarbij 7 bands te bewonderen zijn te beginnen met Lil Jim in café de Beurs. Opvallend daarbij is programmering van café Fwajee van theater de Bussel. Na de ruilbeurs (Blue Crate Vintage Vinyl) treedt daar Clemens van de Ven met zijn band op. Clemens is een oude bekende bij het Oosterhoutse publiek en bekend door zijn doorleefde stem en zijn krachtige optredens. Van den Bosch: "Café Fwajee programmeert een optreden dat als lokker is bedoeld voor de daarop volgende optredens in de café's. Daarmee komt het festival weer een beetje terug waar het ooit begon, want heel vroeger werden in de Bussel de nachtconcerten van het Bluesfestival georganiseerd"

 

Bluesroute A27

In die café's loopt de programmering lekker breed uiteen: van Popcorn in de Beurs, Almost Cocker tribute in de Pub via Blues & Rock 'n'Roll met Blues Avenue in de Apotheek. Oud Brabant brengt twee Belgische bands in stelling: Stef Paglia trio en de Roadrunners. Bij onze zuiderburen hebben ze hun sporen al verdiend, maar ze kunnen natuurlijk altijd nog naar "boven" kijken. Van den Bosch: "Oosterhout ligt wat dat betreft natuurlijk aan een goede route van Antwerpen richting Utrecht en Amsterdam: de A27".

Afwisselend en dynamisch slotakkoord

Op zondag 15 september heb je nog één keer de mogelijkheid om een item van je bucketlist af te vinken. Multi-instrumentalist Lil Jim zal De Beurs op zijn kop zetten met zydeco, rock en blues. Tegelijkertijd brengt de Apotheek Jimmy's Gang in stelling op het Hatsekiedeeplein (de Markt). De band speelt een breed repertoire geënt op Rhytm & Blues en Southern Rock, covers gecombineerd met eigen werk. Bij Oud Brabant wordt de lokale traditie in ere gehouden. Cut the Crap en One for the Road zijn Oosterhoutse bands die de traditie voortzetten die ooit is begonnen met Watts Happening. Watts-Zanger Bert Schellekens zal daarbij ook nog een paar nummers mee gaan doen.

Café De Pub heeft als afsluiter een powerblues trio van de bovenste plank. Farstreet onder leiding van frontman/gitarist Jasper Verstraaten, brengt heavy bluesrock , stevige boogies, afgewisseld met hier en daar een ballad, op een zeer eigenwijze, dynamische manier.

Gratis livemuziek: nog steeds…..

Piet van den Bosch: "Zodoende is er toch weer sprake van een aantal mooie optredens tijdens dit Blues en Rock weekend van pop, tribute, rhythm & blues, rock tot en met powerblues, maar het is natuurlijk niet gemakkelijk om ook echt groots te programmeren. Daarvoor is het budget dat we hebben niet toereikend.

Daarnaast zoeken we nog steeds mogelijkheden om naast het blues en rock weekend ook andere dingen te gaan organiseren: workshops voor jonge muzikanten, masterclasses, presentaties, films, open podium en dergelijke. Maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van de steun die we van anderen krijgen, dus als iedereen die live-muziek leuk vindt nou ook even donateur wordt, dan kunnen we de komende jaren weer verder uitbreiden met onze activiteiten"

Mocht U dit initiatief ook willen ondersteunen, dan kunt donateur of sponsor worden.

Elk bedrag is daarbij welkom. Donaties kunnen gestort worden op Rabo rek.

NL82 RABO 0139 5458 83 t.n.v.Stichting Blues & Roots festival Oosterhout

Oosterhout Blues en Rock Weekend

13, 14 en 15 september

 

 

 

 


deel deze activiteit