• Alles
 • (3)
  Film
 • (2)
  Fiets-Wandeltocht
 • (53)
  Overig
 • (8)
  Algemeen
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Sport
 • (39)
  Theater
 • (2)
  Inloop-Opendag
 • (1)
  Tentoonstelling
 • (4)
  Evenement
 • (3)
  Muziek
 • (3)
  Cursus-Workshop
 • (5)
  Kinderevenement

Feel Like A King (NL)

zaterdag 12 januari 21:00 uur

Foto:

Bij The Blues Connection in

't Vermaeck in Rijen.

Jose Ramirez & Thomas

Touissant Band.

Zaterdagavond 12 januari 2019

Zaal open 20.30 uur aanvang 21.00 uur.

Zaterdagavond treed Jose Ramirez en The Thomas Touissant band samen op bij The Blues Connection in 't Vermaeck in Rijen.

Jose Ramirez staat ook wel bekend als dè Blues Ambassadeur van Costa Rica. Het voorprogramma Feel Like A King begint om 21.00 uur te spelen to 22.10 uur. Dan wordt er omgebouwd en omstreeks 22.45 uur begint de hoofdact te spelen Jose Ramirez & ThomasTouissant Band.

FEEL LIKE A KING

Feel Like A King (genoemd naar een nummer van Jimmie Vaughan) speelt een mix van Blues - en Soulmuziek met als centrale figuren gitarist Stephan Bijl en zanger Marc Bocken. De invloeden zijn o.a. Jimmie Vaughan, Freddie King en Junior Wells, maar ook Clapton, BB King en Al Green komen voorbij. Samen met Ed Weeda (Bas), Erwin Werkers (Drums) en Henry van Helvoirt (Piano/Hammond) zorgt "Feel Like A King" voor dansbare, opzwepende Blues en Soul.

BIOGRAFIE THOMAS TOUSSAINT BAND (NL)

De gemeenschappelijke passie voor blues- en rootsmuziek heeft ertoe geleid dat vier jongemuzikanten uit verschillende windstreken elkaar hebben gevonden met als resultaat de 'ThomasToussaint Band'. De bronnen waaruit deze vierkoppige formatie hun inspiratie tappen zijn Chicagoblues, swing, Louisiana swamp, rock 'n roll en New Orleans R&B.

De band speelt met een ontembare gedrevenheid de blues zoals die bedoeld is maar voegen hierook hun eigen interpretatie aan toe. Vanuit hun passie voor de blues wil deze band laten zien datblues actueel is voor iedere leeftijd van 18 tot 80.

De Thomas Toussaint Band bracht een eerste EP genaamd "Groovin' On Up" uit in juli 2016.Thomas Toussaint nam in maart dit jaar een Award in ontvangst voor Beste Blues Harmonicaspelervan Nederland 2016. Hij timmert met zijn viermansformatie hard aan de weg.

De verwachting van hun komst? Een spetterende set blues- & rootsmuziek waarin dit alles behalvedoorsnee ensemble grenzen opzoekt zonder daarmee de context en de essentie van het genre teverliezen.

"Thomas Toussaint is één van de weinige jonge harmonicaspelers die loyaal blijft aan de bluestraditie, maar met een ruimdenkende geest. Hij doet me aan mezelf denken toen ik zijn leeftijd had– ontzettend geboeid door het blues genre waarbij ik alles wat ermee te maken had opnam als eenspons. Met talent kan Thomas niets anders doen dan groeien!" – Mark Hummel, Castro Valley, CA.

Bezetting

Thomas Toussaint – zang & harmonica

Harm van Essen – gitaar

Paolo de Stigter – drums

Dirk Wagensveld – bas

Wapenfeiten

Thomas is award-winnaar als Beste Harmonicaspeler van Nederland 2016

De Thomas Toussaint Band stond in augustus 2015 in het voorprogramma van Guy ForsythThomas Toussaint speelde/werkte samen met o.a. Tail Dragger, John Primer en The HoaxDirk Wagensveld deelde al eerder het podium met Millstreet Blues Band en Rootbag.

"De Thomas Toussaint Band is de toekomst van de Europese blues scene, die gelukkig nog steedsgroeit." – Martin Lang, Chicago, IL.

Zaterdagavond 12 januari 2019 Spiegelzaal cafe/eeterij 't-Vermaeck, Rijksweg 115 Rijen. Zaal open 20.30 uur aanvang optreden 21.00 uur.


deel deze activiteit

Locatie

Spiegelzaal cafe/eeterij ‘t-Vermaeck, Rijksweg 115 Rijen
Rijen
Rijksweg 115
5121rd


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.