Logo hetkanton.nl

Column: Kom op, Laura!

Weet u wie er de afgelopen jaren helemaal tot rust is gekomen? Laura Selmhorst! Het door actrice Jette van der Meij gespeelde personage werd in 'Goede Tijden, Slechte Tijden' vanaf het begin van de populaire soap geteisterd door allerlei rampspoed. Zowat al haar kinderen zijn dood of ernstig getraumatiseerd, Laura was een tijd aan de drank, zag tientallen relaties mislukken, runde als hoerenmadam een louche nacht- c.q. parenclub, kwam veelvuldig in aanraking met de politie en ga zo maar door. Inmiddels runt ze al jaren - zonder papieren of opleiding - tophotel De Rozenboom in Meerdijk. In alle rust: gelukkig maar, want daar was ze aan toe!

En dan te bedenken dat ze in 2010 nog voor het altaar in de steek werd gelaten door oplichter Rutger Goedhart! Voor de niet-GTST-volgers: een rol van Edwin Rutten, oftewel Ome Willem. Die werd later ook nog eens vermoord met Laura als één van de verdachten. Voorwaar geen 'Joepiedepoepie!'-jaar voor Laura dus. Het leek bijna onmogelijk, maar Laura ging steeds zorgelijker kijken. Iedere dag wamen er rimpels bij in haar toch al doorgroefde gelaat… Maar Laura is een ijzersterke vrouw, dat heeft ze wel bewezen in ruim 25 jaar GTST. Telkens kwam ze er weer bovenop. Daarom verdient ze onze steun. Haar leven is een achtbaan van emoties. Goede en slechte tijden wisselen elkaar in hoog tempo af. Laura maakte furore als jazz-zangeres, is advocaat, was lid van een soort van Baghwan-sekte, leidt nu dus een hotel, was al eerder betrokken bij een moord en dodelijke ongelukken, had een verhouding met Dennis Tuinman die later haar biologische zoon bleek, was tijdelijk lesbisch en verruilde haar vreemdgaande man Robert voor zijn broer Jef. En dat is allemaal nog maar het topje van de ijsberg...

Benieuwd wat haar na de zomer allemaal te wachten staat. Met Laura kunnen de scriptschrijvers alle kanten op. Misschien raakt ze wel zwanger van een vijfling, gaat ze aan de slag als schoorsteenveger, op vakantie met Geer & Goor of wordt ze ondanks haar strafblad benoemd tot president van de VS. Met Laura weet je het nooit. Maar wat er ook gebeurt: Laura, wij staan achter je. Kom op!

Geen paniek! Volgende week is Andy Marcelissen terug!

reageer als eerste
Meer berichten