Logo hetkanton.nl


De winnende klas mag onder andere op 24 juni tijdens Veteranendag de opening in de Ridderzaal bijwonen samen met koning Willem-Alexander. Het Sint-Oelbert levert drie vlogs voor de finale.
De winnende klas mag onder andere op 24 juni tijdens Veteranendag de opening in de Ridderzaal bijwonen samen met koning Willem-Alexander. Het Sint-Oelbert levert drie vlogs voor de finale.

Sint-Oelbert scoort met veteranenvlogs

OOSTERHOUT - Het Sint-Oelbertgymnasium uit Oosterhout is één van de finalisten in de Veteranendag Vlogwedstrijd. Uit de ruim zeventig inzendingen werden maar liefst drie vlogs van de leerlingen van het Sint-Oelbertgymnasium gekozen. De vlogs van de leerlingen uit Oosterhout vielen op bij de jury vanwege het enthousiasme en de manier waarom ze hun verhaal vertelden. Volgens jurylid Bart Ongering bleven de filmpjes de jury tot de laatste seconde boeien. De filmpjes van de Brabantse school zijn te zien op vlogs.veteranendag.nl en YouTube.

Om kinderen het belang van vrede, veiligheid en democratie bij te brengen, organiseert het Nationaal Comité Veteranendag samen met het Veteraneninstituut jaarlijks een wedstrijd voor scholen.

Deelnemers krijgen als onderdeel van de wedstrijd een gastles van een veteraan. De gastlessen vormen de inspiratiebron voor de inzendingen.

Winnaar

Op 2 juni wordt de winnaar van de Vlogwedstrijd bekend gemaakt op de school van de winnaar. De top tien van de beste inzendingen is te zien op vlogs.veteranendag.nl.

De winnende klas mag onder andere op 24 juni tijdens Veteranendag de opening in de Ridderzaal bijwonen samen met koning Willem-Alexander.

'Veteraan in de klas'

De Vlogwedstrijd Veteranendag is onderdeel van het educatieve programma 'Veteraan in de Klas' van het Veteraneninstituut. Leerlingen maken tijdens een gastles kennis met een veteraan die als militair heeft gediend in oorlogen en vredesmissies, bijvoorbeeld in voormalig Nederlands-Indië, Libanon of Afghanistan. De veteraan is speciaal opgeleid om deze lessen te geven.

Tijdens deze les licht een veteraan zijn ervaringen toe en is er veel ruimte voor vragen uit de klas. Hoe is het om als militair lang van huis te zijn en te leven in een oorlogsgebied? Is het in het echt anders dan wat er op het journaal komt? Wat heb je zelf over voor vrede?

reageer als eerste
Meer berichten