Logo hetkanton.nl


Tijdens de jaarmarkt in Dorst is er ook een modelstoomtrein aanwezig
Tijdens de jaarmarkt in Dorst is er ook een modelstoomtrein aanwezig

Midzomer Nachtfeest, kermis en jaarmarkt in Dorst

DORST - Het vierdaagse programma voor het 12e Midzomer Nachtfeest en de kermis medio juni in Dorst is bekend.

Op donderdag 15 juni vindt om 20.00 uur de bekendmaking van de Onzichtbare Vrijwilliger en Vrijwilligersgroep 2017 plaats om 20.30 uur gevolgd door de '3e Grote Kennis Kwis' en 'Dorst Zingt 2017'. Op vrijdag 16 juni is er vanaf 13.30 uur een cabaretmiddag voor alle 40-plussers uit Dorst, Steenoven en Seters. Vanaf 18.00 uur start de kermisdisco voor de jeugd tot en met 12 jaar uit Dorst. Om 20.30 uur volgt dan het Dance Event met 5 Dorstse DJ's en Mark van Overveld en een verlichte dansvloer.

Op zaterdag 17 juni begint om 10.00 uur de speelochtend voor de jeugd tot en met 12 jaar. Om 13.30 uur klinkt het startschot voor de Ronde van de Bokkewei waarna om 16.00 uur de Midzomer Trail aanvangt op de locatie aan de Vijftig Bunderweg. Vanaf 20.30 uur treden er twee bands op: Van Eigen Bodem en STOOT (entree € 7.50, kaarten alleen verkrijgbaar in de voorverkoop en voor elke bezoeker een gratis puntzak frites.

Op zondag 18 juni is er vanaf 10.00 uur een Heilige Mis in de feesttent. Van 10.00 tot 17.00 is het tijd voor de gezellige jaarmarkt. Vanaf 13.00 uur kan men genieten van Dorst Live op het terras bij de feesttent met zeven Nederlandstalige zangers. Om 17.00 uur iser een afsluitend optreden van de band Upper Shelf."

De jaarmarkt in Dorst staat niet alleen bekend vanwege de veelzijdigheid van markt, maar ook door de gezelligheid. De organisatie van de jaarmarkt is in handen van Sint Joris, de fanfare- en scherpschuttersvereniging. Naast kramen en muziek rijdt er op zondag 18 juni bovendien een echte stoomtrein in Dorst! WTB Ateljee uit Breda zal met een model stoomtrein rijden over een spoorbaan van circa 100 meter. WTB Ateljee is een (WerkTuigBouw) werkplaats waar een groep goede vrienden werktuigbouw in de ruimste zin van het woord beleeft. Zowel jong als oud creëert de meest uiteenlopende werktuigen. Door het overdragen en het leren van elkaars vaardigheden, kennis en kunde komen de meest uiteenlopende projecten van de grond.

reageer als eerste
Meer berichten