Logo hetkanton.nl

SCO is ambitieus

OOSTERHOUT - Voetbalvereniging SCO heeft in sneltreinvaart de vacature van vertrekkend trainer Freddy Kruijs ingevuld. Vanaf volgend seizoen staat Dion Schuurmans voor de jonge ambitieuze groep. Voor Schuurmans is het de eerste keer dat hij in de tweede klasse aan de slag gaat.

SCO is blij en trots. Voorzitster Isabella van Wely vertelt: "Ik denk dat we met Dion een trainer hebben vastgelegd die past bij het karakter van SCO en dat hij de juiste man is om ons de weg te wijzen in de tweede klasse."

Dion Schuurmans was eerder vijf jaar trainer van Virtus in Zevenbergen. Met die ploeg promoveerde hij van de vierde naar de derde klasse waar hij van Virtus een gedegen subtopper maakte.

Afgelopen seizoen zette Schuurmans een volgende stap gezet in zijn carrière door zijn UEFA A / TC1-diploma te halen. Daartoe liep hij stage gelopen als assistent-trainer van de O19 van de voetbalacademie van Willem II.

SCO promoveerde onlangs van de derde naar de tweede Klasse door in de nacompetitie RKVV Roosendaal te verslaan. SCO is daarmee de hoogst spelende ploeg in Oosterhout.

Schuurmans heeft al een paar wedstrijden van SCO gezien in de nacompetitie. "Ik was aangenaam verrast door het niveau. Er staat een hele goede groep. Er vallen een paar jongens uit de selectie weg. Ik ga de komende tijd benutten om samen met de staf de laatste gaten in de selectie voor komend seizoen te dichten."


"Met deze selectie moet het onze sportieve ambitie zijn om volgend jaar een rol van betekenis te spelen in de tweede klasse. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in."

reageer als eerste
Meer berichten