Logo hetkanton.nl


Het is geen race meer, maar sommigen steppen wel erg hard. Komende zaterdag staat de stepklassieker Rotterdam - Den Hout weer op het programma. (foto: Casper van Aggelen)
Het is geen race meer, maar sommigen steppen wel erg hard. Komende zaterdag staat de stepklassieker Rotterdam - Den Hout weer op het programma. (foto: Casper van Aggelen)

Of ze verder niets te doen hebben...

DEN HOUT - Je kan veel van het dorpje ten westen van Oosterhout zeggen, meer ingeslapen is het zeker niet. Hebben ze er net de Jaarmarkt met alle bijkomende evenementen gehad, is alweer de steprace Rotterdam - Den Hout aan de beurt. Dit jaar voor de 47e keer...

Natuurlijk heb je een aantal kartrekkers nodig die van organiseren houden en laten ze daar nu in Den Hout er toch een paar toppers van hebben! Op een week voor de bekendste steprace van Nederland (eigenlijk is het geen race meer, maar een georganiseerde toertocht) treffen we Wim van Gils heel even voor een kop koffie in een horecatentje in Oosterhout. 'Hey, jij zou dit jaar ook mee steppen!', is zijn stelligste overtuiging ten opzichte van de verslaggever, 'dat heb je beloofd!'...

Wim maakt een rondje langs al de grote en kleine sponsors, die allen supergewaardeerd worden door de organisatie. De honderden deelnemers worden elk jaar weer vanuit Den Hout met de bus naar Rotterdam gebracht, er is entertainment, er zijn medailles. Alles heeft zo zijn prijs en kosten. 'We maken het graag voor iedereen aantrekkelijk om mee te doen, maar ook om naar de steppers te komen kijken. Daarnaast zorgen we voor een leuke middag en avond met muziek. Leuk en gezellig', aldus een enthousiaste Wim.

De steptoertocht is 56 kilometer lang en voert van Rotterdam naar Den Hout. Deelnemers aan de tocht leveren op vrijdagavond hun step in, welke door de organisatie naar Rotterdam wordt gebracht en de sportievelingen zelf gaan op zaterdagmorgen met de bus naar de stad van de Euromast. Van daaruit gaan ze in groepjes en met verplichte stops terug naar Den Hout. Zeker op de Brabantse bodem worden ze door veel publiek aangemoedigd. Voor de jeugd tot en met twaalf jaar wordt er een verkorte versie georganiseerd. Wie de steppers wil binnenhalen komt het beste vanaf 14 uur naar de Houtse Heuvel. Daar is die dag het kloppend stephart van Nederland.

reageer als eerste
Meer berichten