Logo hetkanton.nl


Het draait niet alleen maar om boeken bij Theek 5 Oosterhout. Deze maand zijn er diverse workshops te volgen. De Oosterhoutse schrijver Eus Roovers verrast volwassenen bijvoorbeeld met de gratis workshop 'Freestyle met TAAL'
Het draait niet alleen maar om boeken bij Theek 5 Oosterhout. Deze maand zijn er diverse workshops te volgen. De Oosterhoutse schrijver Eus Roovers verrast volwassenen bijvoorbeeld met de gratis workshop 'Freestyle met TAAL' (Foto: Hans van Oosterhoudt)

Eus freestyled in stijlvolle Theek 5

OOSTERHOUT - Wil jij je eens volledig laten verrassen? Volg dan de workshop ´Freestyle met TAAL´ bij bibliotheek Theek 5 in Oosterhout. Over wat je gaat doen tijdens deze workshop verklapt de organisatie we niets. Laat je dus onderdompelen in het onbekende door de Oosterhoutse schrijver Eus Roovers.

De workshop vindt plaats op zaterdag 17 juni van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis. Graag vooraf inschrijven via www.theek5.nl/activiteiten. De workshop ´Freestyle met TAAL´ is bestemd voor volwassenen die houden van een verrassing. Taal kan op vele creatieve wijzen gebruikt worden. Schrijver Eus Roovers zet de lezer graag op het verkeerde been. Ervaar tijdens deze workshop of dat ook bij jou lukt. Eus Roovers begon in 2005 als schrijver. Inmiddels zijn er al vele kinderboeken van zijn hand verschenen, waarvan zijn voorleesboek 'Reus en dwerg' bekroond is met de Publieksprijs der Brabantse Letteren 2007. Recente titels zijn 'De Feyenoord avonturen', 'Vuur in de pan' en 'Boe, zegt koe'.

De Stijl

In 2017 wordt in heel Nederland de oprichting van de kunstenaarsbeweging 'De Stijl' gevierd met tentoonstellingen, evenementen en activiteiten. Ook in bibliotheek Oosterhout is er van 14 tot en met 28 juni van alles te doen rondom dit thema, zoals een lezing, een expositie en een workshop van de schrijver Wouter van Reek, die het bekende figuurtje Keepvogel bedacht. Daarnaast zijn er verschillende workshops voor kinderen. Op woensdag 21 juni is er een tekenworkshop door de schrijver en tekenaar Wouter van Reek met het thema 'Keepvogel en Kijkvogel': in het spoor van Mondriaan". Op 17 en 24 juni kunnen leerlingen uit groep 3 tot en met 8 een eigen Mondriaanboek komen maken en op 28 juni is er een collageworkshop Ontwerp je eigen Rietveldhuis'. Voor volwassenen is er op donderdagavond 15 juni de lezing 'Mondriaan en De Stijl', waarin kunsthistorica Veerle Pennings vertelt hoe het erfgoed van De Stijl wordt verbonden aan hedendaags design. Koop hier je kaartje. Meer info op www.theek5.nl

reageer als eerste
Meer berichten