Logo hetkanton.nl


Een kijkje in de koperen ketel

GILZE - 'In De Koperen Ketel' houdt op zaterdag 17 juni aanstaande een open dag in de destilleerwerkplaats in het buitengebied van Gilze. Tijdens deze dag zal ook het onlangs verschenen boek ‘Lavendel destilleren’ worden gepresenteerd. Dit boek gaat over de techniek van het stoomdestilleren en bevat ook onderzoek naar de kwaliteit van Nederlandse lavendelolie.

'In De Koperen Ketel' maakt van restproducten (die afkomstig zijn van lokale telers, bedrijfjes of bos- en landschapbeheerders) etherische olie en hydrolaat. Henk Ploeger en Catharina de Bruin doen dat op een ambachtelijke wijze door middel van stoomdestillatie, die natuurzuivere producten opleveren.

Henk vertelt: "Het vervaardigen en het gebruiken van etherische olie brengen we op verschillende manieren onder de aandacht. Onder meer door op ons weblog en de website www.indekoperenketel.nl te publiceren. Verder staan er dit jaar weer een aantal bedrijfsbezoeken op het programma en doen we op aanvraag onderzoek naar de kwaliteit van etherische olie en hydrolaat gemaakt van reststromen uit de tuinbouw. Ook voor workshops en trainingen voor mensen die zich met gezondheid bezig houden kan men bij de destil-leer-werkplaats terecht. Tijdens deze inloopmiddag kunnen de bezoekers het stoomdestilleren zien en vooral ruiken. Als destillateur van In De Koperen Ketel geef ik dan uitleg over de techniek en de gebruikte planten."

De destilleerwerkplaats is gevestigd aan de Alphensebaan 35 in Gilze. De open dag is van 10.00 uur tot 17.00 uur. Meer informatie en contact: indekoperenketel@gmail.com

reageer als eerste
Meer berichten