Logo hetkanton.nl


De Leren Zool in Rijen is een wielerronde met een rijke historie. Start en finish liggen zondag ter hoogte van 't Boerke in de Hoofdstraat.
De Leren Zool in Rijen is een wielerronde met een rijke historie. Start en finish liggen zondag ter hoogte van 't Boerke in de Hoofdstraat.

Ronde van De Leren Zool is terug in Rijen!

RIJEN - Wielerliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen, want op zondag 18 juni is het zover: De Ronde van de Leren Zool in Rijen! Een wielerronde met een rijke historie.

Net als vorig jaar, toen nog Ronde van Rijen genaamd, zal het parcours van de ronde voeren over de Hoofdstraat, Heistraat, Raadhuisplein en Mariastraat. De start en finish ligt in de Hoofdstraat ter hoogte van café-restaurant ’t Boerke.

Een woordvoerder vertelt: "Het zal van 9.30 tot 19.00 uur een bomvolle dag worden met wielerwedstrijden voor kinderen tot volwassen en van trimmers tot amateurs. Het hoogtepunt van de dag begint om 14.45 uur met het kampioenschap van Gilze-Rijen. Vorig jaar ging de overwinning naar Cas Graafmans uit Rijen. Zal ook dit jaar de overwinning in Rijen blijven? Verschillende renners uit de gemeente en omstreken gaan proberen dit te voorkomen.Verder zijn er wedstrijden voor de KNWU-jeugd, nieuwelingen, dames/meisjes en amateurs."

Voor de toeschouwers is er naast het mooie programma een prachtig horecaplein ingericht in de Pastoor Oomenstraat waar men onder het genot van een hapje en een drankje kan genieten van diverse Rijense artiesten.

Kijk voor meer informatie op www.rondevandelerenzool.nl of bezoek de Facebook-pagina van Stichting De Leren Zool.

reageer als eerste
Meer berichten