Logo hetkanton.nl


Paradijsvogel is weer terecht

DONGEN - Het beeld 'de Paradijsvogel' dat tien dagen geleden gestolen is uit de tuin van Volckaert Dongepark is terecht. In Waspik heeft een hovenier in een plantsoen een plastic zak gevonden waarin het beeld verstopt zat. Het lijkt erop dat alle publiciteit rondom deze diefstal ertoe geleid heeft dat de dader de buit heeft weggegooid.

De eigenaar van het beeld, de familie Brouwers, en Volckaert zijn erg blij dat 'de Paradijsvogel' weer op het oude vertrouwde plekje aan de Middellaan teruggeplaatst kan worden.

Tot grote ontsteltenis werd die zaterdagochtend geconstateerd dat het bijzondere beeld 'De Paradijsvogel' weg was gehaald uit de tuin van de Volckaert/Dongepark. Het ziet er naar uit dat het met geweld van de sokkel verwijderd is want er zijn sporen van een slijptol zichtbaar. 

Enige jaren geleden is in de tuin van Volckaert/Dongepark in Dongen een bijzonder beeld geplaatst. Dit beeld met de naam, 'de Paradijsvogel' is eigendom van de familie Brouwers. Adriaan Brouwers heeft het laten maken als herinnering aan de familieleden die in 1990 door een auto-ongeluk om het leven zijn gekomen. Met de verhuizing van de grootmoeder naar Dongepark is het beeld geplaatst in de tuin van Volckaert aan de Middellaan zodat het beeld goed te zien was vanuit het appartement. Na haar overlijden in 2015 heeft de familie Brouwers besloten het beeld op deze plek te laten staan.

reageer als eerste
Meer berichten