Logo hetkanton.nl


Wordt roeien ook jouw sport?

TERHEIJDEN - Op zondag 3 september zet Roeivereniging Breda haar deuren van 10.00 tot 13.00 uur open voor kinderen vanaf 11 jaar die willen kennismaken met de roeisport. Neem samen met je ouders een kijkje in het clubgebouw en de botenloods, oefen droog op een roeiapparaat in de fitnessruimte en maak een korte roeitocht op de rivier de Mark onder begeleiding van een ervaren jeugdinstructeur!

Een woordvoerster vertelt over de gang van zaken bij RV Breda dat haar uitvalsbasis heeft aan de Bredaseweg 30 in Terheijden: "Onze jeugdinstructeurs leren je veilig roeien, waarbij plezier in de sport en gezelligheid met je teamgenoten een belangrijke rol spelen."

"Je leert alles over de roeitechniek, de boten en de verkeersregels op het water. Je kunt elk seizoen van het jaar lekker en gezellig sporten op het water. Beginnende jeugdroeiers gaan elke zondagochtend en vrijdagavond het water op."

"In de winter is het ’s avonds te donker om te roeien en staat er elke vrijdagavond een workout op het droge op het programma."

Voor gezellige activiteiten is bij Roeivereniging Breda ook volop ruimte. Voor alle jeugdleden worden in het komende roeijaar weer sportieve (onderlinge) wedstrijden en een meerdaags roeikamp georganiseerd. Ook zijn het jaarlijkse Halloweenfeest, het kerstdiner met disco en het spetterende zomerfeest met barbecue activiteiten waar de jeugdleden naar uitkijken.

Roeivereniging Breda is opgericht in 1974 en aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB). Roeivereniging Breda is gelegen op een schitterende locatie aan de rivier de Mark, op de grens tussen Breda en Terheijden (Bredaseweg 30, 4844 CL Terheijden). Het roeiwater van roeivereniging Breda wordt gezien als een van de mooiste roeiwateren van Nederland. In de eerste bocht ligt het dorp Terheijden, daarna zijn het rietkragen, watervogels en soms een grazende koe op de dijk die je uitzicht vanuit de boot bepalen.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox