Logo hetkanton.nl


NAC OldStars weer aan de wandel

OOSTERHOUT - ‘Je stopt niet met voetballen omdat je oud wordt, je wordt oud omdat je stopt met voetballen’, aldus één van de 60-plussers die afgelopen seizoen deelnam aan het project NAC OldStars bij TSC. Naast actief bewegen is het bovenal een gezellige ochtend waar de 60-plussers elke week met veel plezier naar toe gaan. Komend seizoen kunnen 60-plussers terecht bij een zevental amateurverenigingen in de regio waar deelgenomen kan worden aan NAC OldStars, onder andere bij TSC in Oosterhout en Right'Oh in Geertruidenberg!

Het project NAC OldStars begint elke week met het drinken van een kop koffie in de kantine. Daarna volgt het sportieve deel dat bestaat uit ‘Walking Football’, een variant op voetbal waarbij niet gerend mag worden, fysiek contact verboden is en de bal niet boven heuphoogte mag komen. De oefeningen zijn, met behulp van de voorafgaande fittest, speciaal aangepast op de lichamelijke gesteldheid van de OldStars.

NAC OldStars bestaat echter niet alleen uit Walking Football-trainingen. Gedurende het project staan verschillende sociale activiteiten op het programma.
Deze activiteiten variëren van gezamenlijke lunches, biljart- en/of kaartmiddagen tot (inter)nationale oefenwedstrijden tegen andere OldStars-selecties. Naast het programma bij Internos, staan er komend seizoen ook Walking Football-trainingen op het programma bij Baronie, PCP, WDS’19 (Breda), DIA (Teteringen), Right’Oh (Geertruidenberg) en Internos (Etten-Leur). Bij alle verenigingen start het seizoen op woensdag 6 september en zijn er nog een aantal plaatsen beschikbaar om deel te nemen. Enthousiaste 60-plussers die het leuk lijkt om deel te nemen aan NAC OldStars kunnen zich nog steeds aanmelden. Voor slechts € 50,- kunt u deelnemen aan 20 Walking Football-trainingen, 5 sociale activiteiten en ontvangt u een trainingspak in bruikleen. Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig om op een verantwoorde manier deel te nemen aan deze activiteit.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox