Logo hetkanton.nl


Arie Rietveld, Charlotte Louwers en Pascal Grosfeld ontvingen het eerste exemplaar van 'De Staat van Oosterhout'.
Arie Rietveld, Charlotte Louwers en Pascal Grosfeld ontvingen het eerste exemplaar van 'De Staat van Oosterhout'. (Foto: Casper van Aggelen)

Waardeer wat je hebt en koester dat

OOSTERHOUT - Een tocht langs de 'usual suspects' van de gemeente Oosterhout levert een blik op hoe deze redelijk bekende Oosterhouters over hun stad denken. De gemeente vulde er, samen met getallen en gegevens over Oosterhout, een 'kloek boek' mee. De Staat van Oosterhout is de naam van het magazine; over plaatselijk DNA, de gemeente nu en een vooruitblik op de toekomst.

De huistekenaar - niet te verwarren met huizentekenaar - van de gemeente Pascal Grosfeld, voorzitter van de ondernemersvereniging BZW Oosterhout en directeur van de containerterminal Arie Rietveld en theaterdirectrice Charlotte Louwers ontvingen uit handen van verantwoordelijk wethouder Robin van der Helm (nu ook wel eens drs. R.P. van der Helm genoemd) het informatieve magazine. Zeventig pagina's over hoe inwoners over de gemeente denken en ter lardering extra informatie over de gemeente.

De drie personen die de eerste exemplaren kregen uitgereikt zijn gelijk ook de drie kartrekkers voor de werkgroepen die uit het DNA-onderzoek naar voren zijn gekomen. Arie, Charlotte en Pascal gaan Werken, Leven en Wonen verder uitdiepen.
Gelijk met de hardcopy van het Oosterhouts DNA in magazinevorm, werd ook een nieuwe website gelanceerd: www.oosterhoutvanjou.nl. Vanaf die website is veel informatie op een hippe manier te vinden, zo is ook het magazine online te lezen, maar de website is ook van het formaat 'Oosterhout': wel goed en groots willen, maar het dan net niet helemaal zijn. De website heeft nog wat kinderziektes, zeg maar.

Overigens, het magazine is wel een aanrader om te bemachtigen en te lezen. Het is geen roman, maar het leest wel zo lekker weg. Interessante interviews, zienswijzen en geschiedkundige informatie over Oosterhout. Enkele terugkomende en goedbedoelde adviezen aan de lokale overheid is het vormen van een goed plan voor de toekomst van Oosterhout, het tonen van lef en meer dingen aan de verantwoordelijkheid van de bewoners overlaten. Wees niet te betuttelend, koester wat je hebt en hunker niet naar meer. Zie Oosterhout als een luxe dorp, als een middenstad. Zorg voor de juiste beeldvorming, bied kwaliteit en doe het met elkaar. Probeer eens andere dan altijd dezelfde koppen bij elkaar te steken. En die anderen bereiken, daar ligt een moeilijke taak, vindt wethouder Van der Helm tijdens de presentatie van de ideeën op de trappen van theater De Bussel.

oosterhoutvanjou.nl

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox