Logo hetkanton.nl


Foto: Casper van Aggelen

Drie deuren in de Klappeijstraat?

OOSTERHOUT - Acht culturele instellingen in Oosterhout staken eerder dit jaar de koppen bij elkaar en zijn al maanden bezig om een nieuwe culturele activiteit leven in te blazen: De Oosterhoutse Cultuurnacht. Op de laatste zaterdag van oktober gaat deze plaatsvinden. Schijnt best leuk te worden...

'Ohhh', zegt Yi Wang op het moment dat hij de deuren terugzet in de opslagplaats van de organisatie, 'het is bij elkaar een datum, het zijn niet de nummers van een wc!' Wang toog door Oosterhout met de deuren om ze op de foto te zetten. De deuren waren eerder ook tijdens Parkfeest te zien en ook daar riepen ze vragen op. '28-10-'17?', 'Achtentwintig oktober? En dan?' en meer van die vertwijfelingen. Sinds deze week wordt het allemaal een beetje duidelijker.

Eerste Oosterhoutse Cultuurnacht opent deuren!

Net voor de wintertijd in gaat, gooien acht Oosterhoutse culturele instellingen hun deuren open. Allemaal tegelijk, apart en toch ook samen! Met het gezamenlijke thema 'Proef De Lust'. Lust is van alle zintuigen en alle zintuigen zullen dan ook geprikkeld worden tijdens uw bezoek aan deze Oosterhoutse culturele hotspots.
Onder begeleiding van speciaal getrainde gidsen ontdekt u met hoeveel passie cultuur wordt bedreven achter deze deuren in ons mooie Oosterhout. Een te gekke kans om kennis te maken met de culturele parels waar u wellicht niet zo vaak komt. U start tegelijk op dezelfde locatie en u komt nadien weer bij elkaar waar u in alle gezelligheid met elkaar kunt nagenieten op een feest die de nacht nog lang zal heugen: een totaalconcept waarin theater de Bussel, Theek 5, VVV Oosterhout, Vestzaktheater de Schelleboom, Productiehuis Pannehoef, h19, Oosterhouts Filmcafé en Stichting BOCK samenwerken om u te verrassen en een onuitwisbare indruk achter te laten.

De Oosterhoutse Cultuurnacht probeert niet, net zoals de laatste jaren eigenlijk gaande is bij grote buur Breda, gewoon een open dag/avond te zijn waar instellingen hun deuren open zetten en een drankje serveren. De Cultuurnacht moet een totaalbeleving worden die van voor naar achter één verhaal vormt.

Kaarten voor deze zintuigstrelende avond - een ervaring die niet gemist mag worden! - zijn te verkrijgen bij de VVV Torenstraat 8, 4901 EJ Oosterhout en online via de website van Theater de Bussel: www.theaterdebussel.nl. Tickets kosten €12 (vanaf 18 jaar), wat niet veel is voor een avondvullend programma. Tijd: 19:30 tot 0:00 uur, met daarna een aansluitend feest. Startlocatie: Theek 5/VVV Torenstraat 8, 4901 EJ Oosterhout.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox