Logo hetkanton.nl


Beleef 'Traaise' kermis met de muziek van toen

TERHEIJDEN - Kermis was vroeger het feest van het jaar. Met kloppend hart zag de jeugd de kermiswagens het dorpsplein op rijden en ze wisten na school niet hoe snel ze naar het centrum van het dorp moesten komen om als het kon maar niets te missen van de opbouw van het kleurrijkste dorp van het jaar. En eindelijk was het dan zover, je kon de muziek van de botsauto's , schommels en de rups door het hele dorp horen. Niemand zat er mee en er kwam geen klacht bij de politie over geluidsoverlast.

De meisjes uit het dorp stonden op een afstand met onderzoekende blikken de jongens te schouwen die zich zo stoer mogelijk probeerden voor te doen in de diverse attracties. In de danszalen speelde bandjes van het dorp de toen populaire liedjes van Cliff Richard en The Shadows, Elvis Presley, Fats Domino, waarop naar hartenlust werd gedanst. Tijdens de 'Traaise' kermis is het mogelijk om kermis te vieren zoals dat 50 jaar geleden gebeurde met muziek uit die tijd.

Op zondagmiddag 10 september is het zover. Liefhebbers worden uitgenodigd om lekker over de kermis te wandelen en zichzelf daarna in De Cour onder te dompelen in vroeger tijden met muziek van Cliff Richard & Shadowsband 'Houston Alley' met een gastoptreden van de Nederlandse Everly Brothers. De toegang is gratis. De Cour is te vinden aan de Markstraat 6 in Terheijden.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox