Logo hetkanton.nl


Open Ateliers Oosterhout

OOSTERHOUT - Wie denkt dat je verstand van kunst moet hebben om ervan te kunnen of mogen genieten heeft het goed mis. Kunst raak je op verschillende manieren. De één geniet van een abstract object, de ander van een levensecht schilderij. Er bestaat geen maat, er bestaan geen regels. Kunst is echt voor en van iedereen. Open ateliers Oosterhout organiseert in het weekend van 9 en 10 september de Open atelier route en nodigt iedereen van harte uit om te komen genieten van al het moois dat meer dan 20 Oosterhoutse kunstenaars te bieden hebben. O.a. bij de kunstenaars thuis wel te verstaan. Kun je ze gelijk het hemd van het lijf vragen! In dit weekend wordt ook bekend welke jongeren de best 'KunstSelfie' hebben gemaakt. Kinderen zijn trouwens ook van harte welkom.

Open ateliers betekent dat je letterlijk het atelier aan huis van de kunstenaar mag binnenvallen en het hemd van het lijst mag vragen over de achtergronden van de kunstwerken tot hoe aan deze vervaardigd worden. Bijna alle kunstvormen zijn vertegenwoordigd: glas, kramiek, zilversmeden, kleding en tassen, schilderen, fotografie en beelden. Er zit vast iets tussen wat je interesse heeft.

Daarnaast zijn in de Vlaamse schuur aan de Leijsenstraat 31 in Oosterhout , het Filmhuis aan de Heuvel 27 en de molen Victoria Provincialeweg 143 (Oosteind) allerlei werken te bewonderen. In de tuin van de Vlaamse schuur wordt zelfs een tijdelijke beeldentuin ingericht. Alle locaties zijn op beide dagen van 12 – 17 uur geopend. Bij alle openbare locaties worden extra activiteiten georganiseerd. Zo treedt op zaterdagmiddag bij de Victoriamolen de Blues Band 'Twisted Sounds op en kun je op zaterdagavond om 21.30 uur op het terras van het Filmcafé naar de film Blues Brothers kijken.

Het bijzondere van dit jaar is dat middelbare scholieren is gevraagd om een selfie te maken binnen de thema Kunst in Oosterhout. Alle inzendingen worden door een jury bekeken en tentoongesteld in de Vlaamse schuur. De twee mooiste, beste, en/of origineelste selfies worden beloond met een uitvergrote afdruk.

Opening

Het weekend gaat van start met de opening van de mooie overzichtsexpositie in de Vlaamse schuur Op vrijdagavond 8 september om 19.30 uur wordt door Mw. dr. C. Gorisse deze expositie geopend. Gerzom Raams en Elton Eerkens verzorgen de muzikale omlijsting.

Locaties

De Vlaamse schuur, Leijsentraat 31 Oosterhout: overzichtsexpositie* en beeldentuin. Ook de plek voor de speciale expositie "Bij de OAO zit je goed" met stoelen als kunstobject en de Kunstselfies

De Molen Victoria, Provinciale weg 143 Oosteind: zaterdagmiddag 9 september naast de exposities om 15.30 uur optreden van blues band "Twisted Sounds".

Het Oosterhouts Filmcafé, Heuvel 27 Oosterhout: met op zaterdagavond 9 september film Blues Brothers, aanvang 21.30 uur.

Galerie La Bonne Heure, Leijsenhoek 61, Oosterhout

*De overzichtsexpositie aan de Leijsenstraat 31 is ook toegankelijk op zaterdag 16 en zondag 17 september 2017 van 12.00- tot 17.00 uur.

27 jaar geleden is gestart met de Open Atelier Oosterhout met als doel de inwoners van Oosterhout kennis te laten maken met allerlei kunstvormen. Afgelopen jaar trok het weekend meer dan 3000 enthousiaste bezoekers.

reageer als eerste
Meer berichten