Logo hetkanton.nl


El Kroppo zit de blues-jamsessie in café de Pub voor. Jan Willem de Kort basst op de achtergrond op zijn typerende wijze lekker mee. (foto: Casper van Aggelen)
El Kroppo zit de blues-jamsessie in café de Pub voor. Jan Willem de Kort basst op de achtergrond op zijn typerende wijze lekker mee. (foto: Casper van Aggelen) (Foto: Casper van Aggelen)

Dat kon wel eens de laatste zijn...

OOSTERHOUT - Gedurende het afgelopen weekend had het eigenlijk wel mogelijk geweest: alle optredens uitgebreid aanschouwen tijdens het Blues & Rock Weekend in Oosterhout. Door andere bezigheden werd alleen vrijdag 'de blues' beleefd door onze verslaggever.

Werd vroeger het tweede weekend van september in de agenda compleet geblokt voor het bluesfestival, nu gebeurt dat al jaren niet meer. Heimwee naar weleer is al zo oud als de mensheid, maar waar zijn die tijden met volgepakte kroegen, een Klappeijstraat waar je je door het vele volk, ook bij de barretjes op straat, alleen voetje voor voetje kon verplaatsen en verrassende namen op de playlist?

Door de teloorgang van sommige cafés, veranderende inzichten bij anderen en nieuwe eigenaren zijn het nog slechts drie bareigenaren die de blueskar trekken. Afgelopen weekend lag café Oud-Brabant het zwaartepunt van het muziekfeest met zeven optredende bandjes. Café d'Apotheek en de Pub deden ook behoorlijk mee, maar ook de eigenaren van die twee tenten weten ook dat je met z'n drieën het geen festival meer kan noemen. Gelukkig plande theater de Bussel nog een prachtnaam met Bertus Borgers op donderdagavond. Het staat leuk op het lijstje - zo'n ouwe muziekrot die ook veel met Herman Brood optrad - maar slechts 32 betalende bezoekers vonden dat ook.

Het Bluesfestival, het Blues & Roots Festival en Blues & Rock Weekend lijkt hun laatste versie te hebben meegemaakt, in deze opzet. Als het hele festival zich in drie kroegen afspeelt, moet het bij een behoorlijk publieke belangstelling toch in die drie etablissementen afgeladen zijn? Vrijdag speelde El Kroppo in de Pub, The Rude Move bij d'Apotheek en Harvey Blom en Jan de Bruin in Oud-Brabant. Niets over de kwaliteit van deze mannen, want daar is helemaal niets mis mee, maar verrassend zijn de namen niet. 'Joh, het is niet druk, hè?' zegt De Bruin bij binnenkomst in Oud-Brabant, 'jammer, man, want dit is zo'n leuk feestje!'

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox