Foto: Leo de Jager

Petra Köpp: GroenLinks-kandidaat nummer 8

De lijst van GroenLinks voor de komende gemeenteraadsverkiezingen is een mooie mix van nieuwe namen en ervaren mensen. De komende weken stellen de eerste acht kandidaten zich aan u voor. Deze week: Petra Köpp.

Nog geen vijf jaar woonachtig in Oosterhout en nu al voor GroenLinks op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het geeft maar aan hoe betrokken Petra Köpp zich voelt bij de Oosterhoutse samenleving. “De stad en de inwoners van Oosterhout hebben mijn hart veroverd!”, zo verklaart zij desgevraagd. Petra werd 36 jaar geleden geboren in Bergen op Zoom, maar verhuisde al snel naar het Zeeuws Vlaamse Terneuzen. “Heel mijn leven woonde ik in Zeeland, maar toen ik mijn vriend leerde kennen zijn we gaan samenwonen in Oosterhout.” In het dagelijks leven is Petra werkzaam als callcenter agent bij PostNL Zakelijk in Breda.

Voor GroenLinks is zij de afgelopen periode actief geweest in het campagneteam en de steunfractie. Daar werd ook haar interesse gewekt voor het thema armoedebestrijding. “Ik woon in de wijk Slotjes-Midden. In deze wijk, maar ook in andere delen van Oosterhout, is veel armoede. Vaak verborgen achter de gevels en ver weg van politiek en hulpverlening. Je merkt dat wanneer je door de wijk wandelt of fietst. Maar in ons land hoor je niet in armoede te leven. Zeker jongeren niet. Ieder kind hoort een eerlijke kans te krijgen in het leven. Ik maak me zorgen om de groeiende groep onzichtbare jongeren. Zij zijn in de bloei van hun leven en zouden door de gemeente geholpen moeten worden om aan het werk te gaan of een opleiding te volgen. Iedereen heeft recht op gelijke kansen en een fatsoenlijk inkomen. Daar wil ik mij de komende periode voor inzetten!”

Meer berichten