Voor een dikke cheque haal je gewoon even koude voeten. Op de Oosterhoutse IJsmarkt ging tienduizend euro naar lokale goede doelen. (foto: Casper van Aggelen)
Voor een dikke cheque haal je gewoon even koude voeten. Op de Oosterhoutse IJsmarkt ging tienduizend euro naar lokale goede doelen. (foto: Casper van Aggelen) (Foto: Casper van Aggelen)

Parkfeest presenteert eerste namen

Het jaar is koud begonnen, de ijsbaan op de Markt in Oosterhout evenzo en voorzitter Jos Zimmerman van het Parkfeest komt met een warme boodschap. Tienduizend euro aan cheques naar lokale goede doelen en De Dijk, Dotan, Kraak & Smaak en Wulf als eerste namen voor de line-up van Parkfeest 2018. Het jaar kan zomaar slechter beginnen...

OOSTERHOUT - Op de Festivalzaterdag 26 mei treden onder andere De Dijk, Dotan, Kraak & Smaak en Wulf op in het Slotpark. Een mooie mix tussen oude bekenden en nieuwe namen voor jong en oud. Op vrijdagavond 25 mei is het Tribute Night met dit jaar tributebands van Mumford & Sons, Ed Sheeran en als klap op de vuurpijl; Guns N' Roses. In alle publicaties rondom het Parkfeest vergeet de organisatie eigenlijk te melden dat dit slechts een deel van het programma is. Op de vrijdagavond komen er nog twee coverbands bij, waarvan er eentje zéker lokale roots heeft.

In 2018 is de 22e editie van het Parkfeest. Wat begon als een braderie-achtige opzet in het Slotpark is nu een driedaags Festival met iedere dag zijn eigen karakter. In 2018 wordt het Parkfeest gevierd op 25, 26 en 27 mei.

Parkfeest 2017 werd met een goed resultaat afgesloten, waardoor er weer geld kon naar Oosterhoutse goede doelen. Stichting De Mienushal krijgt €4.500,-; C.V. 't Rutselbos krijgt €250,- als bijdrage voor een nieuw en veilig podium; C.V. De Pierewaaiers krijgt een bijdrage van €250,- voor de bouw van een carnavalswagen; Oosterhouts Kamerkoor krijgt €500,- voor het 50-jarig jubileumjaar om samen met oud-leden een 'spetterend', groots concert te organiseren; Milieu Educatief Centrum en Kinderboerderij MEK ontvangt €500,- voor onderhoud aan het dak, terrasmeubilair en de waterspeelplaats; Goederenbank de Baronie krijgt €500,- voor hun hulp aan mensen die weinig tot niets te besteden hebben; Werkgroep Verkeersregelaars Oosterhout krijgt €1.000,- voor nieuwe portofoons; Stichting TICO ontvangt een bedrag van €2.500,- voor hun eigen Thuis In het Centrum van Oosterhout.

Meer berichten