Riebert Verheugen van Lijst Harry Bakker duikt er in!

Foto: Gerard van Vugt

DRIMMELEN - Afgelopen 1 januari was het weer zover: traditioneel deed Riebert Verheugen mee aan een Nieuwjaarsduik. Toch was het deze keer anders, want Verheugen is inmiddels kandidaat-raadslid voor de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Drimmelen.

Riebert vertelt: "Altijd een leuk, fris en spannend begin van het nieuwe jaar en net als vorig jaar weer 'gedoken' bij 't Houterom in Terheijden. Toch was deze duik anders dan de vorige 19 keer. Ik dook niet alleen het heerlijk frisse water in, maar ook dook ik een jaar in waarin veel gaat gebeuren. Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen! Gedoken dus in de campagnetrein van lijst Harry Bakker als kandidaat-raadslid. Spannend en leuk en het vergt nu al de nodige voorbereidingen. Het volgen van cursussen, inleven en lezen van het verkiezingsprogramma, praten met partijgenoten over de zaken die op me af gaan komen."

"Ik heb in december een dag gevolgd in Rotterdam waar door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten een inspirerend programma aangeboden werd. Erg leuk om samen met al zittende maar ook kandidaat-gemeenteraadsleden informatie te krijgen over bijvoorbeeld de Omgevingswet die op ons af komt of in discussie te gaan over hoe je als raadslid integer kunt blijven of een workshop debatteren te volgen. Een informatieavond verzorgt door onze griffie in ons gemeentehuis speciaal voor aankomende raadsleden en een (aankomend) nationaal raadsleden Congres in 's Hertogen-Bosch met als titel 'Klaar voor 4 jaar' volg ik deze maand nog. Die voorbereiding heb ik ook hard nodig; het raadswerk is nieuw voor me en ik wil zo goed mogelijk voorbereid uit de startblokken schieten na de verkiezingen op 21 maart."

"Lijst Harry Bakker heeft met elkaar een mooi programma gemaakt voor een volgende raadsperiode waarin voor mij een aantal speerpunten staan waarmee ik mij specifiek ga verbinden. De zorg voor mensen met een psychische kwetsbaarheid ligt mij na aan het hart. Mee kunnen komen in de maatschappij is juist zo ontzettend belangrijk! Hierin heeft Drimmelen maar ook de gemeenschap dus nog veel te doen. Als raadslid kan ik mij daarvoor inspannen en hieraan een steen bij dragen. Ik ben letterlijk en figuurlijk dit jaar met veel enthousiasme ingedoken. We spreken elkaar vast nog tijdens de vele campagne activiteiten de komende periode. Ik ga er voor!"

Meer berichten