Vals Alarm bestaat dit jaar 30 jaar. 18 blaaskapellen komen dit mee vieren. Nog nooit waren er zo veel muzikanten bij elkaar in 't Trefpunt.
Vals Alarm bestaat dit jaar 30 jaar. 18 blaaskapellen komen dit mee vieren. Nog nooit waren er zo veel muzikanten bij elkaar in 't Trefpunt.

Ze blazen het dak eraf in Made

MADE - Wie wel eens langs 't Trefpunt in Made rijdt heeft aan het grote spandoek kunnen zien dat er dan daar een groots festijn wordt gehouden: Het 'Grote-optochtbal FestiValsAlarm'. Op zaterdag 13 januari is het zo ver! Voor de 26e keer organiseert Blaaskapel Vals Alarm uit Made haar kapellenfestival.

Het 25e FestiValsAlarm was een weerzien van bandjes die in de loop van die jaren hadden opgetreden. Het was ook voor een keer op een zondagmiddag. Maar het feest is terug naar de zaterdagavond. En dit keer is de samenwerking met de Carnavalsstichting De Mayenèrs eens goed van de grond gekomen. Ook het inschrijven van deelnemers voor de grote carnavalsoptocht werd de laatste jaren tijdens het festival gehouden. Maar dit inschrijven moest ook een groot feest worden. De grote carnavalsoptocht van Made is altijd een feest. Prachtige creaties, spetterende groepen en gevatte individuelen sieren dan de straten waar vele mensen uit de omgeving altijd weer heen komen.

De handen werden dus ineen geslagen. Het Trefpunt wordt op 13 januari omgetoverd tot een muziek- en carnavalstempel. Vanaf 19.45 uur worden de bezoekers buiten al op een muzikale ontvangst getrakteerd. De Madese bands spelen dan om beurt een kwartier. Prins Jannes komt dan met zijn gevolg in vol ornaat de tempel binnen. Hij opent de avond, waarna in drie zalen de blaasmuziek te horen zal zijn.

In de vierde ruimte, café Onze Buren, ook in 't Trefpunt, laat DJ Frank Buiks zijn elektronische muziek horen. Tussen 21.00 u. en 22.30 uur kunnen de liefhebbers zich inschrijven voor deelneming aan de optocht, waarna Frank aan deknoppen gaat en iedereen uit zijn dak kan.

Meer berichten