Het gehele interview met Henny is volgende week te beluisteren bij Jes! via internetradio op www.rozoradio.nl/jes. Op maandag van 10.00-12.00 uur en op woensdag in herhaling van 20.00-22.00 uur. Ook via de app: simple radio/Rozo radio. Tips kunnen naar: jessica@rozoradio.nl
Het gehele interview met Henny is volgende week te beluisteren bij Jes! via internetradio op www.rozoradio.nl/jes. Op maandag van 10.00-12.00 uur en op woensdag in herhaling van 20.00-22.00 uur. Ook via de app: simple radio/Rozo radio. Tips kunnen naar: jessica@rozoradio.nl (Foto: jessica voets)

Jes! Henny geeft mensen hoop!

Henny van Erp Taalman Kip werkt als 'coördinerend vrijwilliger inschrijfteam' bij Quiet: een organisatie die verzachting biedt bij stille armoede door gratis diensten, producten of verwennerijen aan te bieden. Henny wil hiermee mensen helpen om de moed niet te verliezen en een stap te maken richting een beter leven: iets wat zij zelf ook heeft gedaan...

Door Jessica Voets

REGIO - Alleen al in Tilburg zijn er bij Quiet meer dan 320 bedrijven aangesloten om zo hun gratis diensten of producten aan te bieden. Hierbij valt te denken aan een kappersbezoek, bioscoopkaartjes of een etentje. Ook mensen uit omliggende dorpen als Dongen of Rijen kunnen hiervan gebruik maken.

De mensen die zich bij Henny komen inschrijven zijn cliënt bij de voedselbank of zijn doorverwezen door een maatschappelijke instantie. Niet iedereen met een bijstandsuitkering komt in aanmerking, alleen de meest ernstige situaties. Henny ziet daarbij mensen uit alle lagen van de bevolking:

"Mensen die bijvoorbeeld gescheiden zijn, hun huis niet kunnen verkopen, of waarbij het niet lukt om de hypotheek te betalen en die daardoor in financiële problemen terecht komen. Er gaat namelijk een hele tijd overheen voordat ze recht hebben op een bijstandsuitkering. In de tussentijd hebben ze geen inkomsten en kunnen ze eigenlijk nergens terecht. Ze hebben dan helemaal niks, behalve een voedselbankpakket. Quiet geeft deze mensen de mogelijkheid om de moed niet te verliezen. Want als je iets leuks kunt doen, geeft dat weer zin in het leven. "

Doordat Henny zelf ook zeer moeilijke situaties in haar leven heeft meegemaakt en verwerkt, kan zij zich goed inleven in de problemen van anderen. Hierdoor voelen mensen zich gehoord en begrepen. Ze geeft hen daarbij graag een positief duwtje in de rug: "De mensen die ik spreek zijn vaak op dat moment psychisch en emotioneel 'op'. Ik zeg dan tegen hen dat ze weer omhoog kunnen krabbelen. Ik heb het gered, dus jullie kunnen het ook. Het is soms een lange weg, maar het is wél mogelijk."

Bij inschrijving krijgen mensen zes entreekaartjes voor een attractiepark mee, waarbij Henny hen een mooie boodschap meegeeft: "Dit wordt jullie dagje uit voor het nieuwe leven dat je gaat starten. Er is nog zoveel goeds in de wereld, kijk maar eens wat er jullie wordt gegund nu. Mensen barsten dan soms in tranen uit. Dit zijn tranen van hoop, want eindelijk gebeurt er na zoveel ellende weer iets goeds in hun leven." En zo zet Henny de moeilijkheden die zij heeft gehad om in een boodschap van hoop en kracht. En als zij het kan, kunnen wij het (inderdaad) ook…

www.quiet.nl

Meer berichten