Leerlingen vmbo Mobiliteit en Transport gaan strijden

OOSTERHOUT - Een auto uitlezen, remblokken vervangen, lassen, vijlen, boren. Vrijdag 2 februari tussen 9.00 en 14.00 uur laten leerlingen van vmbo-scholen uit Den Bosch, Gorinchem, Veghel, Oosterhout, Oss en Wijk en Aalburg zien wat ze op het gebied van voertuigentechniek allemaal kunnen. De leerling die de meeste punten behaald bij de verschillende opdrachten wint de bokaal. Ook het Hanze College uit Oosterhout doet mee aan de wedstrijden die plaatsvinden in Den Bosch.

"De leerlingen krijgen in zes rondes verschillende opdrachten. Zoals het inspecteren van een vrachtwagen en daarvan enkele onderdelen benoemen. Of het uitlezen van de storing bij een auto en het aanwijzen van het defecte onderdeel. En dat onderdeel repareren door te lassen, vijlen en boren", vertelt Thieu van den Elzen, directeur van de afdeling Mobiliteit & Logistiek. Ook het vervangen van de remblokken van een auto en het maken van de verlichting komen aan bod.

De leerlingen worden beoordeeld door Abdel Moussati (Bossche Vakschool), Marten Jongenelen (Willem van Oranje College), Tom Berkers (Fioretti,College), Niels Dekkers (Hooghuijs Lyceum), Wim van Leerdam (Gilde Vakcollege) en Mark Jansen (Hanze College). Riny van Berkom en Hedzer van der Kooi hebben vanuit het Koning Willem I College de regie en zijn de jury/toezichthouders.
De leerling met de meeste punten wint de bokaal en gereedschap van BOXO.

Meer berichten