Geen Kwaai-kèk-avond, maar een heuse Kruispunt-kenniskwis dit jaar bij de generale carnavalsrepetitie van Kruispunt.
Geen Kwaai-kèk-avond, maar een heuse Kruispunt-kenniskwis dit jaar bij de generale carnavalsrepetitie van Kruispunt. (Foto: Casper van Aggelen)

Tijdens carnaval is het zeer ernstig druk bij Kruispunt

KAAIENDONK - Natuurlijk maakt het kleinste carnavalsbandje van Kaaiendonk - 'Kruispunt' - zich langzaam maar zeker weer op voor het komende carnaval! Ook dit jaar hebben ze weer gegraven in de rijke, muzikale historie van het Nederlandsche lied om weer een nieuwe 'kraker' op het repertoire te hebben. 2018 zal het jaar worden van: DEUREN DICHT! (ze komen)……

Mocht u niets van Kruispunt willen missen dan volgt hier een kleine leidraad waar ze in ieder geval te horen zijn. Volgens traditie zullen zij ook onverwacht opduiken op plaatsen en momenten waarop u ze niet verwacht!

Openbare repetitie

Om u en de band in de juiste stemming te laten komen is er de openbare repetitie op woensdag 7 februari in Café de Pub. Aanvang: 20.30 uur. Tijdens deze avond wordt voor het eerst duidelijk waarom 'Deuren Dicht' het motto voor 2018 voor de band is. De Pub is tegenwoordig ook een druk quiz-café! Vandaar dat tussen de muziek door op die avond ook de grote KKK (Kruispunt Kennis Kwis) gespeeld gaat worden. De teams worden op de avond zelf samengesteld. Voor het winnende team zijn er leuke carnavaleske prijzen te winnen… Helaas geen origineel insigne van 1956, geschonken door Henri van der Hout! Desalniettemin wél prijzen waar de rechtgeaarde carnavalsvierder én Kruispunt-fan héél blij van wordt! Iedereen is welkom en de quiz-liefhebbers moeten er zeker om 20.30 uur zijn om geen vraag en/of eventueel antwoord te missen!

Programma Carnaval

De vrijdag voor Carnaval (09-02) speelt de band rond de klok van half tien in Café Oud Brabant op de 'Ouwerwets Gezellige'- avond van d'Askruizen. Op carnavalszaterdag is Kruispunt na de intocht van Prins Mienus XIV rond vieren in De Schout op de Markt voor de officiële aftrap van dit jaar. Zondag zijn ze tijdens en na de optocht aanwezig voor en in Café 'Ter Overname' op de Leijsenhoek. Maandag rond 14.30 uur in Café de Beurs met daarna een zinderend concert rond 16.00 uur in hun repetitielokaal Café de Pub! Ter afsluiting houdt Kruispunt op dinsdagmiddag 13-02 een kleine kroegentocht. Te beginnen direct na de Kinderkopkesoptocht in Café de Pub, gevolgd door De Schout, Oud Brabant en café Ter Overname. En dan…. de lippen moegeblazen en tevreden terugkijkend, gaan ze weer het zomerreces in, tot carnaval 2019. (CvA)

Meer berichten