Column Andy Marcelissen: Wie durft?

Foto: Casper van Aggelen

Jeetje! Wat een weekend zeg! Ik had 26 optredens, ongelooflijk! Ik scheurde van hot naar her in het zuiden van ons land. Bijna 3000 kilometer heb ik gereisd. Dat is van Raamsdonksveer naar het Turkse Ankara.

Maar het was vooral een succesvol weekend. Overal waar ik kwam werd ik met tromgeroffel ontvangen. Ik speelde op een herenzitting in Panningen en de mannen hebben zich werkelijk de ballen uit hun broek gelachen. Dat waren in totaal 1400 ballen, dus reken maar uit. Na een kwartiertje spelen het envelopje in ontvangst nemen (1500 ballen) en snel door naar het volgende optreden.

Bij een pronkzitting in Nijmegen kwam ik een half uur te laat, maar dat maakte ik snel weer goed op het podium. Een optreden van negen minuten en huppekee, het programma liep weer helemaal op schema. Het dak ging er af! Wat was ik goed zeg!

Snel door naar de Prinsenproclamatie in Venlo. Ik had geen tijd meer om me om te kleden, dus dan maar gewoon dezelfde creatie. Die hadden ze daar al vier keer gezien, maar wat maakt het uit. Het ging weer van een leien dakje. Er waren mannen die zich dood hadden gelachen. Vrouwen pisten in hun slip van het lachen. De Teena ladies waren niet aangesleept te krijgen. Heerlijk! Wat ben ik toch een bevoorrecht mens om dit te mogen doen. Mensen aan het lachen maken.

Maar goed, even serieus. In werkelijkheid had ik dit weekend een respectabel aantal optredens. En het ging lang niet overal even goed. Om eerlijk te zijn zaten er optredens bij die ronduit slecht waren. In Weert werd ik uitgefloten en in Sittard zwaaiden mensen met witte zakdoekjes. Onder een luid boegeroep werd ik de zaal uitgejoeld. En terecht, want ik speelde gewoon niet goed. En natuurlijk is het niet leuk om zo'n afgang te beleven, maar dat hoort er bij. Had ik maar een ander vak moeten leren. Maar het went nooit.

Wat ik er mee wil zeggen? Nou, vaak mis ik de oprechtheid op de sociale media. Ik weet dat het lang niet bij elke artiest zo super gaat. Maar daar lees ik nooit iets over.

Wie durft?

Meer berichten