Thomashuis op zoek naar opvolgers

DONGEN - De zorgondernemers van Thomashuis Dongen dragen na 5 mooie jaren het stokje over en zijn op zoek naar enthousiaste opvolgers. Om geïnteresseerden kennis te laten maken met deze kleinschalige woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking, organiseren Rik Huijben en Diana de Bruijn hielden onlangs een informatieochtend in hun Thomashuis. Meer informatie is ook te vinden op de website van de Thomashuizen.

Het Thomashuis in Dongen opende in 2013 en biedt onderdak aan 8 bewoners. De zorg wordt georganiseerd en gefaciliteerd door de inwonende zorgondernemers Diana en Rik en een gepassioneerd team medewerkers. De lijnen zijn kort en de manier van samenleven heeft wel wat weg van een groot gezin; net als in de 118 andere Thomashuizen die Nederland telt sinds 2003.

Na een mooie periode hebben Diana en Rik aangegeven het Thomashuis te willen overdragen aan nieuwe zorgondernemers; een (echt)paar waarvan tenminste één iemand ruime ervaring heeft in het werken met de doelgroep. De ander heeft minimaal affiniteit. Belangrijk is dat zij zich herkennen in de visie; bewoners een warm, liefdevol en zo gewoon mogelijk thuis bieden waar het draait om persoonlijke aandacht en een respectvolle omgang met elkaar.

In een Thomashuis wonen 8 à 9 volwassenen met een verstandelijke beperking op een zo gewoon mogelijke manier met elkaar samen. Even relaxen in de tuin, samen TV kijken of met elkaar aan tafel de dag doornemen; het lijkt in vele opzichten wel een beetje op het leven in een groot gezin. De inrichting, de sfeer en de manier van met elkaar omgaan maken dat er één gevoel overheerst zodra je binnenstapt: de bewoners zijn hier thuis en hebben het goed met elkaar. Een Thomashuis is een warm nest waar alles draait om liefde, geborgenheid en aandacht voor elkaar. Niemand is er een nummer, maar een uniek individu met eigen interesses, eigen maniertjes en talenten. In een Thomashuis mag je zijn wie je bent.

Meer berichten