De partners van de vernieuwbouw – de gemeente Oosterhout, projectontwikkelaar Van Wijnen en het Frencken zelf – hielden vorige week een originele speech rondom de thema's van de tijdcapsules.
De partners van de vernieuwbouw – de gemeente Oosterhout, projectontwikkelaar Van Wijnen en het Frencken zelf – hielden vorige week een originele speech rondom de thema's van de tijdcapsules.

Nieuwerwetse tijdcapsules Frencken

De vernieuwbouw van het Mgr. Frencken College is van start gegaan. Met nieuwerwetse tijdcapsules, gemaakt door leerlingen, is er met thematiek en nostalgie gewerkt aan een viertal symbolen vol herinneringen aan deze tijd op de school.

OOSTERHOUT - De grote sloop van vleugel F is achter de rug en de vernieuwbouw begint. Tijd om stil te staan en het complete bouwteam en betrokkenen veel succes te wensen. Het Frencken vliegt zo'n moment aan passend bij de belangrijkste doelgroepen: de leerlingen en medewerkers zelf. De tijdcapsules - gemaakt door leerlingen uit klassen 4 en 5 onder leiding van docent kunst en cultuur Miranda van Bragt - zijn vier symbolen, die vorige week terugkwamen in de speeches van de betrokkenen. Conrector Frank van Damme opende de middag met een zeer betrokken woord en toont enthousiasme voor de nieuwe tijd die komen gaat.

Rector Pharaïlda Kokke startte met de eerste tijdcapsule: een nest met een ei. Het ei is een prachtig symbool, wat staat voor geboorte (van het Frencken in 1953) en nieuw leven, kansen en veelzijdigheid.

Wethouder Robin van der Helm volgt en vertelde over de tijdcapsule 'de vogel', ook te herkennen in het logo van het Frencken.

Leerling Ivo Bouman had het lef om vanuit alle leerlingen te spreken omtrent de tijdcapsule 'de tak'. Vanuit zichzelf en oprecht sprak hij over hoe je klein op school komt en je nog alle richtingen op kunt groeien. Hij vertelde ook over zijn persoonlijke groei en de vertakking die hij nam: hoe hij met behulp van de begeleiding vanuit school nu in de juiste richting doorgroeit en op zijn plek is.

Arno van den Thillart, directeur bij projectleider Van Wijnen, vertelde over het bouwen van een veilige eigen plek, waar waardevolle spullen, maar vooral personen opgroeien en ontwikkelen. Veiligheid zegt ook iets over werken met de juiste materialen en betrouwbare partners: 'Samen bouwen aan ruimte voor een beter leven'.

Na de speeches werden de tijdcapsules door de sprekers geplaatst op een plek in de aula. De bouw is begonnen! Hoe het nieuwe Frencken er over anderhalf jaar uitziet, is alvast te zien in een 3D-film, welke ter plekke gepresenteerd werd.
Er werd afgesloten met een toast en een feestelijke borrel met alle genodigden: (oud)docenten, medewerkers van het Frencken, leden van de ouderraad, wethouders en medewerkers bij de Gemeente Oosterhout, team Van Wijnen en een aantal leerlingen.
De 3D-video van de nieuwbouw is ook te bekijken op YouTube: gebruik een muis of zet een VR-bril op en kijk zelf mee in de toekomst van het Mgr. Frencken College!

Meer berichten
Shopbox