Het is een Frencken-traditie dat de avond wordt afgesloten met een groot koorstuk
Het is een Frencken-traditie dat de avond wordt afgesloten met een groot koorstuk

Muzikaal eindexamen weerklinkt op Frencken

OOSTERHOUT - Op donderdag 1 maart 2018 vond er weer een spetterend eindexamenconcert plaats op het Mgr. Frencken College in Oosterhout. Elk jaar in maart is dit een hoogtepunt voor alle leerlingen die examen doen in muziek. Dit jaar werden er maar liefst 27 stukken gespeeld op één avond!

"De laatste weken voor het eindexamenconcert kun je de spanning hier voelen" zegt docent Mieke Molenschot. "Leerlingen leven hier jarenlang naar toe, maar die laatste weken zie je ze elk vrij uur, elke pauze hun moment pakken om te oefenen op de instrumenten en hoor je ze zingen."

Niet alleen het concert werd door de leerlingen vormgegeven; ook werd de opbouw van het podium en decor met behulp van drie docenten door leerlingen zelf gedaan. Op de avond zelf presenteerden twee leerlingen de hele avond .

Het eindexamenconcert is een praktisch schoolexamen. Alle kandidaten presenteren zich in diverse muziekstijlen in elk geval vocaal en de meesten ook instrumentaal. Er zijn verplichte klassikale nummers, maar vooral veel zelfgekozen groepsnummers en sommigen gaan ook solo.

In juni vindt er elk jaar het proefconcert plaats door de voor-examenklassen 4 havo en 4/5 vwo. Op 4 juni 2018 gaat de volgende lichting muziekleerlingen zich voorbereiden op wat er in 2019 komen gaat!


Meer berichten
Shopbox