BS J.J. Anspach gaat voortaan veilig op weg

DONGEN - Om kinderen bewust te maken van de mogelijke gevaren van het verkeer hebben Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een les ontwikkeld waarin leerlingen van groep 7 en groep 8 van het basisonderwijs kennismaken met vrachtauto's. Corina Hamer, chauffeur en instructeur van Transport en Logistiek Nederland was daarvoor onlangs te gast op de J.J. Anspachschool bij de groepen 7 en 8.

Corina Hamer, chauffeur en instructeur van Transport en Logistiek Nederland was maandag 5 maart te gast op de J.J. Anspachschool om de leerlingen van de groepen 7 en 8 bewust te maken van de gevaren van grote voertuigen in het verkeer. De kinderen leren tijdens de les twee vuistregels die essentieel zijn om veilig als fietser deel te nemen aan het verkeer. 'Blijf rechts en ruim achter grote voertuigen' en 'houd minstens drie meter afstand'.

Dode Hoek

Het project 'Veilig op Weg' bestaat uit een theorie- en een praktijkles. De theorieles wordt gegeven aan de hand van een online film in de klas. Daarna gaan de leerlingen naar buiten waar de Veilig op Wegvrachtauto klaar staat voor de praktijkles. Achter het stuur van een vrachtauto besef je pas goed hoe belangrijk het is om als fietser uit de dode hoek te blijven.

 

'Veilig op Weg' is het grootste dode hoek lesproject in Nederland en uniek in Europa. Jaarlijks worden door TLN, VVN en alle Veilig op Weg partners, zo'n 1500 basisscholen bezocht.

 

Meer weten of een les aanvragen? Kijk op: www.veilig-op-weg.nl;

 

Meer berichten
Shopbox