Column Jes!: Groter

Positieve 'vibes', en verhalen van kracht en hoop, die breng ik je zo graag! Daarom schrijf ik voor Het Kanton columns en Oosterhoutse interviews, presenteer en interview ik op podia en maak ik wekelijks mijn radioprogramma. En omdat ik dit graag groter wil maken, is deze uitzending voortaan bij twee radio's te beluisteren.

Jippie!

Want ik ben namelijk de alsmaar negatieve berichtgeving beu. Sla de kranten maar open, zet de tv maar aan… Ik word er niet zo vrolijk van, jij wel?

Wegkijken is ook niet goed en natuurlijk is het prima om jezelf te informeren.

En, 'slecht nieuws' verkoopt nu eenmaal. En daar zal trouwens geen verandering in komen, totdat we zelf besluiten om andere berichten tot ons te nemen.

Wat negativiteit óók kan zijn, is een motor tot verandering.

Maar de daadwerkelijke ommekeer, komt volgens mij vanuit positiviteit en hoop. Dat zie ik ook bij de mensen die ik interview. Ze vertellen mij daarbij soms heftige verhalen. Van een overleden echtgenote, tot de werkdruk beu zijn. Van een been dat geamputeerd moet worden, tot de psychisch zware mishandeling van (verborgen) narcisme, ik heb het allemaal voorbij horen komen.

En wat ik zo mooi vind aan deze verhalen, is de kracht die ze bevatten. Degene die de werkdruk beu was, heeft onze premier een brandbrief geschreven, die compleet viraal ging en zo één en ander heeft opgeschud. De man die zijn vrouw heeft verloren, zet zich nu vrijwillig in voor zijn psychisch zwakkere medemens. Degene met het geamputeerde been, geeft als cijfer voor zijn leven nu zelfs 8,5. En het slachtoffer van narcisme vertelt haar verhaal, zodat anderen hiervan kunnen leren.

Zo kan ik nog wel even doorgaan, lieve lezer. Het vergt veel moed om het proces in jezelf aan te gaan, maar daar zit zoveel groei in. Het valt niet altijd mee om er zonder oordeel voor een ander te zijn, maar hierin zit veel compassie. En daarom, wil ik wat ik doe groter maken. Om deze krachtige, positieve boodschap, nog meer naar voren te brengen.

Want als een ander het kan, kunnen wij het ook…!

Meer berichten