Het gehele interview met Hanny is aanstaande zondag van 19.00-20.00 uur te beluisteren bij Jes! op de Oosterhoutse internetradio Rozo via: www.rozoradio.nl/jes. Tips over inspirerende verhalen kunnen naar: jes@jessicavoets.nl
Het gehele interview met Hanny is aanstaande zondag van 19.00-20.00 uur te beluisteren bij Jes! op de Oosterhoutse internetradio Rozo via: www.rozoradio.nl/jes. Tips over inspirerende verhalen kunnen naar: jes@jessicavoets.nl

Jes! Hanny transformeert moeilijkheden

De 60-jarige Hanny Verheijden kreeg maar liefst drie keer een auto-ongeluk en verloor later ook nog haar man. Reden genoeg om bij de pakken neer te zitten. Hanny heeft zichzelf de tijd gegeven om haar verdriet te voelen en 'uit te zitten'. Ze heeft geleerd om meer in contact te staan met zichzelf, en uit haar negatieve ervaringen positiviteit te putten. En gebruikt nu als Fengshui-consultant, juist de kwaliteiten die uit haar lichamelijke klachten zijn voortgekomen.

REGIO - In 1980 kreeg Hanny een auto-ongeluk waarbij haar lever in drie stukken scheurde. Er was pas laat hulp en daarnaast waren er complicaties. De artsen dachten daarom dat ze het niet zou overleven. Hanny overleefde het ongeval, maar raakte later betrokken bij nóg twee ongelukken, waarbij ze whiplash-klachten opliep. Zo heeft ze last van haar nek, rug en concentratieproblemen en is ze sindsdien gevoeliger voor prikkels van buitenaf, waardoor ze meer behoefte heeft aan rust.

Toen haar man later ook nog overleed, was er niet alleen de pijn en het gemis van haar echtgenoot, maar ook het verdriet om haar kinderwens die in rook op ging.

Hoe is Hanny met deze moeilijkheden omgegaan? "Ik heb de tijd genomen voor mijn verdriet en gerouwd. Het is belangrijk om daar niet voor weg te lopen, maar je verdriet 'uit te zitten' en het te doorleven. Je bent dan letterlijk aan het overleven, maar je kunt vervolgens juist weer ontzettend genieten. Ik dacht daarna: Ik leef weer! Ik heb gemerkt hoe nietig je als mens kunt zijn en dat het leven eindig is. Maar ik ben er nog. Ik weet niet hoe lang dat nog zal zijn, dus laat ik genieten van ieder mooi moment."

Hanny is meer in het nu gaan leven en is haar leven anders in gaan richten. Ze heeft nog steeds last van whiplash-klachten, waardoor ze met bepaalde zaken rekening moet houden.

Andere kwaliteiten hebben zich nu echter juist beter ontwikkeld: "Ik ben intuïtiever geworden en vertrouw meer op mijn gevoel. Ook ben ik juist door die verhoogde prikkelgevoeligheid fijngevoeliger geworden, waardoor ik sferen in (werk)ruimtes gemakkelijk oppik. Daarom heb ik daar mijn werk van gemaakt: ik ben gaan werken vanuit de Oosterse filosofie en Fengshui."

Voor onze radiostudio heeft ze dan ook tips en adviezen gegeven volgens de 'vijf elementen' van Fengshui, om zo de sfeer en vitaliteit van de ruimte te verbeteren. Hanny laat ons hiermee zien dat, ondanks al je moeilijkheden, pijn en zorgen, je juist je moeilijkheid kunt omzetten in iets moois…

www.fengshui-visie.com

tekst/foto: Jessica Voets

Meer berichten