Leerlingen en medewerkers van het Oelbert kunnen terugkijken op een fantastische avond vol plezier en met een prachtige opbrengst voor Edukans
Leerlingen en medewerkers van het Oelbert kunnen terugkijken op een fantastische avond vol plezier en met een prachtige opbrengst voor Edukans

Nachtje slapen in het Oelbert Hotel

'Dit is echt once in a lifetime', 'het stond op m'n bucketlist', 'een mega-slaapfeest met de hele school' en 'iedereen wil toch het goede doel helpen'. Het zijn slechts enkele opmerkingen die leerlingen maakten over het geslaagde Oelbert Hotel dat onlangs eenmalig opende op het Sint-Oelbertgymnasium in Oosterhout.

OOSTERHOUT - Edukans Kwalitatief onderwijs is niet voor alle kinderen in de wereld zo vanzelfsprekend als in Nederland. Voor het derde jaar op rij heeft het Sint-Oelbertgymnasium daarom een leerling uitgezonden naar een ontwikkelingsland in Afrika. Dit jaar ging voor het eerst ook een docent mee. Via de Stichting Edukans vertrokken -in een team van zo'n dertig leerlingen, docenten en begeleiders uit heel Nederland - leerlinge Asina Gijasi (klas 5) en economiedocent Roel van Tilborg eind februari naar Ghana.

Daar werd onder andere gewerkt aan het Life Skills-programma, dat Ghanese jongeren moet beschermen tegen tienerzwangerschappen en allerlei geslachtsziekten. Dit zijn oorzaken die ervoor zorgen dat Ghanese jongeren vroegtijdig en zonder diploma het onderwijs verlaten. Tevens werd gewerkt aan kwaliteit in de klas, door Ghanese docenten tips te geven over differentiatie, actieve werkvormen en het geven van constructieve feedback aan elkaar. Het Going Global-programma werd zowel door de Ghanezen als de Nederlanders als zeer waardevol ervaren.

Maar nu was het tijd voor actie! Er moet natuurlijk geld ingezameld worden voor het werk van Edukans in Ghana. Eerder dit jaar haalde een flinke delegatie Oelbertanen met de Santarun in Oosterhout al 750 euro op. En afgelopen donderdagavond opende het meest bijzondere hotel van Oosterhout en omstreken haar deuren. In het Oelbert Hotel konden leerlingen voor 50 euro overnachten in de klassieke Aula van de school. Veel leerlingen lieten zich sponsoren door thuis klusjes te doen. Al snel stroomden de 110 gasten van het hotel binnen met hun luchtbedden, slaapzakken en kussens. Van kleine matjes tot halve boxsprings: de slaapvoorzieningen waren divers. De avond begon met het kijken van de Edukans Going Global Ghana 2018-film, waarin de leerlingen duidelijk werd waarom het Oelbert Hotel überhaupt open ging. Daarna konden de leerlingen gaan slapen of... ontsnappen uit een escaperoom, gamen in de gameroom, dansen in de silent disco, spelen in het casino of naar de bioscoop. Ook was er live muziek en was de gymzaal geopend voor diverse activiteiten: van apenkooien tot tafeltennis en van nachtelijk voetballen tot ochtendgymnastiek. De avond en nacht leverden zo'n 5250 euro op!

Meer berichten