Jes!-column Jessica Voets: Inspirerend

Sinds enige tijd ben ik verbonden aan TEDxBreda, dat onderdeel is van de wereldwijde TED Talks. De gedachte hierachter is dat je ideeën verspreidt die de moeite waard zijn om te delen. Om je out-of-the-box te laten denken en te inspireren. In die zin is het wel een beetje vergelijkbaar met wat ik doe via de gesprekken bij de radio('s) en de interviews die ik schrijf voor Het Kanton. Het verschil met TEDxBreda is echter dat dit een groots, op een eigen wijze opgezet evenement is. Iets wat begon voor zo'n honderd bezoekers, en afgelopen donderdag groter werd. Stukken groter. Spannend dus!

Een jaar lang hebben we als vrijwilligersteam hard aan de voorbereiding gewerkt. Ik hielp daarbij wanneer en waar ik kon. Dat houdt in dat ik me bezighield met sponsoring, presentaties gaf en me heb ingezet vanuit de mediakant.

En dan 'ineens' is het zover. Het evenement is daar.

Eindelijk.

Driehonderd mensen stonden al op de wachtlijst voor een kaartje. Bezoekers mochten vanaf één euro zelf de entreeprijs bepalen, zodat geld nooit een belemmering zou zijn. En dat bleek een succes: vierhonderd kaarten waren binnen één week uitverkocht. Met, tot onze verbazing, genoeg mensen die vijftig of zestig euro voor hun ticket overmaakten.

Er waren shows en muziek, eten, hapjes en niet te vergeten: diverse boeiende sprekers.

Wij als team vonden het een geslaagd event. Maar, wat zegt dat?

Zouden we misschien een heel klein beetje (een ietsie-pietsie-minie beetje maar hoor!) subjectief zijn in ons oordeel?

Maar dan hoor je plotseling aan het eind van de dag dat bezoekers hebben gevraagd óf en hoe ze nog extra konden doneren, omdat ze hun kaartje veel meer waard vonden dan dat ze in eerste instantie hadden ingeschat.

Dan denk ik: Wauw, we hebben ons doel bereikt!

Want blije, geïnspireerde mensen, dat is waar je dit uiteindelijk voor doet.

En of dat in nu Breda, Rotterdam of Veghel is, dat maakt eigenlijk niet uit. Maar Oosterhout, dan vraag ik me toch af…Wordt het voor jou ook niet hoog tijd voor een soortgelijk inspirerend evenement als dit?

Meer berichten