Op vrijdag 11 mei (de dag na Hemelvaart) en maandag 21 mei (Tweede Pinksterdag) openen 58 boerenfamilies hun staldeuren.
Op vrijdag 11 mei (de dag na Hemelvaart) en maandag 21 mei (Tweede Pinksterdag) openen 58 boerenfamilies hun staldeuren.

Familie Van Meel deelnemer Boerderijdagen

OOSTEIND - Op vrijdag 11 mei en maandag 21 mei houdt Campina voor de dertiende keer de Open Boerderijdagen. 58 melkveehouders in heel Nederland openen op vrijdag tijdens het hemelvaartweekend en op Tweede Pinksterdag de deuren van hun boerderij voor publiek. Bezoekers kunnen een kijkje nemen achter de schermen van de boerderij en zien waar de melk die thuis op tafel staat vandaan komt. Voor kinderen worden er verschillende sport- en spelactiviteiten georganiseerd. Een leuk en bovendien gratis uitje voor het hele gezin.

De familie Van Meel aan de Groenendijk 56 in Oosteind doet dit jaar op 21 mei van 10.00tot 16.00 uur voor het eerst mee met de Campina Open Boerderijdagen! Het gezin bestaat uit Arian(49), Mariëlle, zoon Corwin (19) en dochter Maureen (19). Acht jaar geleden is op de boerderij een nieuwe stal gebouwd, met oog op koecomfort en arbeidsgemak. Naast de koeien wordt ook het veldwerk in eigen beheer met eigen machines onderhouden. "Het mooiste van veehouder zijn is wel het omgaan met de koeien. Met het aantal koeien wat wij hebben is het ook mogelijk om de mechanisatie in eigen hand te hebben, deze combinatie van arbeid geeft ons veel voldoening. Bovendien weet FrieslandCampina de melk goed te verwerken en te vermarkten voor een goede prijs."

Meer info en andere deelnemers: www.campina.nl/boerderijdagen

Meer berichten