Foto van Henk de Lange. Voor nadere informatie over FA-Rijen, de expositie of Challenge 321: www.farijen.nl
Foto van Henk de Lange. Voor nadere informatie over FA-Rijen, de expositie of Challenge 321: www.farijen.nl (Foto: Henk de Lange)

FA Rijen: expo en speciale AV-series

Op 9 en 10 juni 2018 houdt FA-Rijen haar jaarexpositie in De Boodschap aan de Nassaulaan 62 in Rijen. Naast veel foto's en AV-werk van leden zijn op de expositie dit jaar ook top-series te zien van AV-makers uit diverse landen.

RIJEN - Op de expositie tonen bijna alle leden hun recente fotowerk. Bij een aantal is dit de eindpresentatie van het foto-mentoraat dat een groot gedeelte van de club in het seizoen 2017-2018 gevolgd heeft. Iedereen presenteert zijn werk op een zelf gekozen, soms zeer verrassende, wijze. Zo hangen er 2 portretten van een bekende Rijenaar op een bord, maar ook 32 Tilburgse straoten en strotjes. Ook drie stillevens gefotografeerd op de manier van de oude meesters in antieke lijsten, maar ook een afvalhoop bestaande uit 21 foto's met nog 21 andere beelden in de reservebak.

Vijf leden presenteren ook nog hun nieuwste audiovisuele (AV) productie. De onderwerpen van deze producties zijn: herfstkleuren in Frankrijk, een impressie van de huidige paardenraces in Oostende met een knipoog naar het verleden, geheimzinnige close-up beelden van iets wat met parfum te maken heeft, straatbeelden uit de zuidelijkste stad van Nederland en kleurige objecten in een zomers straatje in het Portugese Setubal.


In de gang van de Boodschap en de expositieruimte hangt bovendien een selectie van foto's uit 'sociale' projecten van clubleden over de periode 2016-2018. Hiermee willen we laten zien wat de club of clubleden, op vrijwillige basis, bijdragen aan projecten van anderen met een maatschappelijke achtergrond. Onder andere worden foto's getoond van bijzondere muziekleerlingen, de actie Torenlicht en enkele sportevenementen.

Belangstellenden zijn het hele weekend welkom. De toegang is gratis. De openingstijden zijn: zaterdag 9 juni van 13.00 tot 18.00 uur en op zondag 10 juni van 11.00 tot 17.00 uur.
Challenge 321 (www.challenge321.org) is een nieuwe, internationale AV-wedstrijd, waarbij de ingezonden serie maximaal 3 minuten en 21 seconden lang mag zijn. FA-Rijen heeft de wedstrijd voor Nederland opnieuw 'gehost' en doet, samen met 14 andere fotoclubs uit 9 landen, mee aan de jurering. Dat maakt het mogelijk om zaterdagmorgen voor de expositie een aantal van de 87 ingezonden series te laten zien van makers uit verschillende landen. Voor FA Rijen bestaat de jury uit Gerard van Meel, AV maker en lid van de regionale AV groep 1592, Gerrit Lodder, AV maker en lid van het landelijke AV-Creatief en ook nog 3 fotoclubleden. De geselecteerde series zullen worden vertoond op zaterdag 9 juni om 10.00 uur in De Boodschap. Toegang is hierbij alleen mogelijk na voorregistratie via de website www.farijen.nl

Meer berichten