Film in De Schattelijn: "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri"

Moeder Mildred huurt drie billboards net buiten Ebbing in Missouri om aan te kaarten dat de moordenaar van haar dochter nog niet is gevonden. Dochter Angela werd zeven maanden eerder verkracht en vermoord. Chief Willoughby leidde het onderzoek naar haar dood maar tot op heden is er nog geen dader gepakt. Op een van de billboards noemt Mildred de chief bij naam. Dit leidt tot enorme commotie in het plaatsje Ebbing. De politie wil het liefst dat de billboards worden weggehaald, maar Mildred heeft legaal gezien het recht om deze teksten erop te zetten. En zij houdt voet bij stuk.
Het verhaal zoals het zich ontvouwt is prachtig en onverwacht, met allemaal karakterontwikkelingen en plotwendingen die je niet ziet aankomen. De personages vormen als ensemble een feest om naar te kijken en ze voelen stuk voor stuk als echte driedimensionale personages vol goede en slechte kanten. Frances McDormand speelt een vrouw die niets meer te verliezen heeft en die probeert het leven op te pakken, nadat haar het ergst mogelijke is overkomen. Woody Harrelson is de politiechef wiens naam op de billboards prijkt en die zijn eigen problemen heeft. Maar de meest opvallende rol is die van Sam Rockwell als het domme politiehulpje Dixon, die de regels van de wet geregeld aan zijn laars lapt.

De film won vier Golden Globes, twee Oscars en vijf Bafta Awards voor o.a. beste film, beste vrouwelijke hoofdrol, beste bijrol.

Regie: Martin McDonagh | Cast: Frances McDormand (Mildred), Woody Harrelson (Willoughby), Sam Rockwell (Dixon), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2018

Dinsdag 19 juni om 20.00 uur, CC De Schattelijn, Vismarktstraat 4a te Geertruidenberg. Tel. 0162-512226. Prijs € 7,00.

Meer berichten