Op het feestterrein bij het haventje wordt natuurlijk ook weer een gezellig terras ingericht
Op het feestterrein bij het haventje wordt natuurlijk ook weer een gezellig terras ingericht (Foto: )

Kunst en muziek in haven Hooge Zwaluwe

Van de redactie

REGIO - Met het mooie Havenfeest in 2010 nog in herinnering houdtToonArt in nauwe samenwerking met waterschap Brabantse Delta en Samen aan de Slag Gemeente Drimmelen op zaterdagmiddag 16 juni weer een havenfeest.

Ditmaal in het kader van de opening van het nieuwe gemaal Emilia. Een woordvoerder vertelt: "Wij hebben allemaal graag droge voeten waar gewenst en natte als dat nodig is. Het Waterschap zorgt daarvoor en het nieuwe gemaal Emilia is een nieuwe parel in de ketting van alle installaties die meewerken om dat te bewerkstelligen. En ToonArt zou ToonArt niet zijn om niet gelijk in te haken en daar een feest van te maken voor het dorp. Wij beginnen in de Haven om 14.30 en gaan 15.00 uur het gemaal echt openen. Dit alles gelardeerd met muziek van de dj's Sven en Rolf, djembé-groep HoMaLa koninklijk erkende fanfare Concordia, Die Bayerische Dorfkapelle en jazz door De Dixies. Aan muziek dus geen gebrek!"

Langs de haven wordt een kunstmarkt ingericht, waar zo'n 10 Drimmelense kunstenaars hun kramen opstellen met schilderstukken, beeldhouwkunst, fotografische kunst, textiele kunst en resultaten van gemengde werkvormen. Sommigen van hen kunt u ook actief aan het werk zien en natuurlijk zijn hun creaties ook te koop. Het Waterschap Brabantse Delta zal met de schippers de gehele middag een pendeldienst met authentieke zalmschouwen onderhouden vanaf het haventje naar de Steenplaats en het gemaal Emilia en uiteraard ook weer retour. Iedereen kan gratis meevaren en onderweg en in het gemaal wordt deskundige uitleg gegeven. Op het feestterrein bij het haventje wordt natuurlijk ook een gezellig terras ingericht dankzij de bijdragen van Ontmoetingscentrum de Zonzeel en Martika's Kitchen. Parkeren bij de haven en het gemaal Emilia is onmogelijk. Parkeren kan aan de Stationsweg te Hooge Zwaluwe waarna Dutax Reizen zorgt voor een pendelbus. Meer info: toonart.nl

Meer berichten