Het gehele interview met Hanneke is aanstaande zondag van 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Jes! op www.rozoradio.nl/jes
Het gehele interview met Hanneke is aanstaande zondag van 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Jes! op www.rozoradio.nl/jes (Foto: Jessica Voets)

JES! Hanneke ontdekt haar passie

De 49-jarige Hanneke Bleckman zet zich als eventmanager vrijwillig in voor Stichting DeBroekriem: een landelijk platform voor en door werkzoekenden.

REGIO - Hierbij kunnen mensen gratis deelnemen aan diverse workshops en activiteiten, om zo hun kans op werk te vergroten. Daarnaast hebben zij –doordat zij gelijkgestemden ontmoeten- steun aan elkaar: doordat ze eenzelfde situatie ervaren, geeft dit veel herkenning.

Stichting DeBroekriem werkt met een klein team van vier betaalde krachten. Daarnaast heeft de organisatie verspreid door Nederland zo'n tachtig vrijwilligers: de eventmanagers. Zij organiseren online of in hun eigen stad activiteiten en workshops, die bezocht mogen worden door werkzoekenden uit alle contreien. Ook Kanton-lezers uit onder andere Oosterhout, Dongen of Raamsdonksveer zijn dus meer dan welkom!

Er worden diverse zaken georganiseerd om werkzoekenden te ondersteunen: van sollicitatietrainingen tot het updaten van je LinkedIn-profiel, en netwerkworkshops. De organisatie wordt gesponsord door gemeenten en fondsen. Daarnaast dragen ondernemingen en professionals hun steentje bij door bijvoorbeeld hun locatie beschikbaar te stellen of door het delen van hun kennis als gastspreker.

Ruim een jaar geleden raakte Hanneke haar baan kwijt als financieel adviseur. In de bankwereld zijn er steeds minder banen, en ook Hanneke kreeg te horen dat haar contract niet werd verlengd. Ze is gaan solliciteren, en heeft daarnaast de tijd die ze had ook benut als een moment van bezinning.

Hanneke: "Ik word dit jaar vijftig. Ik denk dat het anders is als je op deze leeftijd je baan verliest, dan wanneer je twintig bent. Mijn baan kwijtraken voelde als een soort rouwproces, en ik vind het belangrijk om daar aandacht aan te besteden.
Om uit te gaan vinden wat ik leuk vind en waar ik de komende twintig jaar van mijn leven mijn passie en loyaliteit in kwijt kan."

Ze benutte haar tijd voor het ondernemen van gezellige dingen, waar ze voorheen nauwelijks aan toekwam, en deed daarnaast mee aan workshops bij DeBroekriem. Dit vond ze zo leuk, dat ze zichzelf ook als vrijwilliger in wilde zetten voor deze organisatie. Ze is daarom nu eventmanager en organiseert en regelt van alles omtrent de desbetreffende workshops en activiteiten in Breda. Ze plant de locatie en de activiteit, regelt de sprekers en geeft uitleg aan de deelnemers. Ze ontdekte dat dit haar veel voldoening gaf en merkte zo dat betaald werk in een dergelijke functie goed bij haar zou passen. Hierdoor solliciteert ze nu op dit soort banen.

Hanneke is nog werkzoekende, maar heeft proefondervindelijk ondervonden waar haar passie ligt. Wie had dat verwacht bij het doen van vrijwilligerswerk?

www.debroekriem.nl

tekst en foto: Jessica Voets

Meer berichten