The werkte 2,5 jaar in het buitenland om superspecialist te worden en heeft jarenlange ervaring opgedaan als handchirurg in Amphia.
The werkte 2,5 jaar in het buitenland om superspecialist te worden en heeft jarenlange ervaring opgedaan als handchirurg in Amphia. (Foto: )

Amphia, specialisten in handchirurgie

REGIO - Bertram The van het Amphia Ziekenhuis is onlangs geslaagd voor het Europees handexamen. Er zijn maar weinig orthopedisch chirurgen in Nederland die als European Board Certified Hand Surgeon zijn geregistreerd. Hij is de negende orthopedisch chirurg in Nederland die dit examen heeft behaald en de derde chirurg binnen Amphia.

"Voor de patiënt hebben hand- en polsklachten vaak grote gevolgen voor het dagelijks leven. Bij bijna elke beweging gebruik je je hand of pols. De problemen vroegtijdig herkennen en de patiënt optimaal behandelen hebben altijd de hoogste prioriteit. Ik ben trots dat ik door het behalen van het Europees handexamen patiënten optimaal kan behandelen", aldus Bertram The.

De eisen om toegelaten te worden tot het handexamen zijn streng. Kandidaten moeten een specialisatie in orthopedische of plastische chirurgie hebben voltooid. Zij moeten beschikken over microchirurgische operatieve vaardigheden, ervaring hebben met reconstructies van handletsels en de behandeling van andere aandoeningen in de hand. Denk hierbij aan ongevallen, artrose en tumoren. Ook aantoonbare wetenschappelijke inspanningen -publicaties op het gebied van handchirurgie- zijn een voorwaarde.

The werkte 2,5 jaar in het buitenland om superspecialist te worden en heeft jarenlange ervaring opgedaan als handchirurg in Amphia.

Europees handexamen

Het handexamen wordt afgenomen door examinatoren van de Federation of European Societies for Surgery of the Hand (FESSH), allen zeer ervaren handchirurgen. Gedurende twee dagen wordt de theoretische en praktische kennis op het gebied van de hand- en polschirurgie getoetst. De Europese Federatie adviseert zo veel mogelijk plastisch en orthopedisch chirurgen die handchirurgie bedrijven, zich verder te bekwamen en het examen te doen. Op die manier wil zij de handchirurgie naar een hoger niveau krijgen.

Medisch manager Orthopedie, Eric Hoebink: "Amphia legt als topklinisch opleidingsziekenhuis de nadruk op topklinische zorg, wetenschap en opleiding. Het behalen van dit certificaat is hier een mooi voorbeeld van. Een onderstreping van de lijn die we als afdeling Orthopedie hebben ingezet."

Meer berichten