Logo hetkanton.nl


Zoogkoeien rustend in de wei
Zoogkoeien rustend in de wei (Foto: G Donkers)

Toer de Boer start met 15e seizoen

De zomervakantie is in aantocht en dat betekent dat Toer de Boer weer van start gaat. Komende zaterdag, 7 juli om precies te zijn, start het Toer de Boer seizoen weer. Voor de 15e maal staan in de periode van de zomervakantie verschillende deuren van diverse boerderijen open, zodat belangstellenden er een kijkje kunnen nemen en kunnen zien wat er op de bedrijven zoal gebeurd.

Enige tijd geleden is bij gelegenheid van het 15e seizoen van Toer de Boer bij de fam. Claassen aan de Provincialeweg in Oosteind een Boeren Belevingsdag dag georganiseerd. Bezoekers werden rondgeleid over het bedrijf en geïnformeerd over de gang van zaken. Kleine kalfjes, grotere en uiteindelijk melkkoeien konden van dichtbij gezien worden. En ook de melkrobot werd bestudeerd door groot en klein. De kinderen konden al rondkijkend op zoek naar de antwoorden op de vragen die op vragenlijst van Campina stonden. De kinderen konden ook diverse spelletjes doen, rijden op traptrekkers of een ritje maken op een echte pony. Een ritje met aangespannen paarden was ook mogelijk. En voor de inwendige mens werd ook gezorgd: Op de voervloer tussen de koeien was een Pop Up lunchlocatie ingericht. De verse broodjes met lekker beleg gingen er goed in evenals de pannenkoeken. En een lekker ijsje van ijsboerderij “De Laak” tot besluit.

TdB programma voor de komende week:

Toer de Boer start a.s. zaterdag 7 juli bij de fam Mureau aan de Scheerbiestraat 6 in Wagenberg. Zij hebben er een bedrijf met zoogkoeien en daarnaast nog wat kleinvee. De rondleiding start om 13.30 uur en duurt tot 15.00 uur.

Dinsdag 10 juli is Toer de Boer voor de middag bij de familie van der Schriek aan de Stelvenseweg 4 in Den Hout. Zij hebben er een zorgboerderij naast een melkveebedrijf. De rondleiding start om 10.30 uur en duurt tot 12.00 uur.

’s Middags is het biologisch melkveebedrijf van de fam Muskens aan de Provincialeweg 93 in Oosteind te bezoeken. Daar start de rondleiding om 13.30 uur en duurt tot 15.00 uur

Kijk ook op www.toerdeboer.nl en op de FB site van Toer de Boer

Meer berichten


Shopbox