In september 2015 startte de Ladiestour ook in Oosterhout. Vanaf de Slotlaan ging men dan richting de Warande en weer terug.
In september 2015 startte de Ladiestour ook in Oosterhout. Vanaf de Slotlaan ging men dan richting de Warande en weer terug. (Foto: CASPER VAN AGGELEN)

Weer een grote wielerwedstrijd in Oosterhout

Door Casper van Aggelen

Het begint al een beetje gemeengoed te worden in Oosterhout. Eens in de zoveel jaar komt er een internationaal wielercircus langs om binnen de gemeentegrenzen hun kunstje te doen. Twee keer eerder werd de start van de EnecoTour (2011 en 2013) in Oosterhout gehouden en één keer de tijdrit van de Holland Ladys Tour in 2015. Nu staat de proloog van de BeNeLadiestour op de agenda.

OOSTERHOUT - Op donderdag 19 juli komen er maar liefst 168 renners, verdeeld over 28 ploegen, aan de meet voor de proloog van deze vierdaagse wielerkoers. Oorspronkelijk was het de bedoeling om twee dagen te rijden in Nederland en twee dagen in België. Oosterhout zal het Nederlandse gedeelte van de 'BeNe' op zich nemen, in België worden drie dagen gekoerst.
PromOosterhout, de lokale stichting die hier de organisatie regelt, is in haar nopjes met de samenwerking met Sportadviesbureau GLS uit België. De belangstelling voor de BeNeLadies Tour was overweldigend, uit maar liefst 50 aanvragen kozen de organisatoren 28 teams, waaronder - naast 16 UCI-topteams en 9 'gewone' clubteams ook de nationale damesploegen van Duitsland, België en Denemarken. Zowat heel de Internationale vrouwenwielertop is dus in Oosterhout aanwezig.

Presentatie

Op de donderdagmiddag zal om 15.00 uur de ploegenpresentatie plaatsvinden op een podium op de Markt. Op de Markt staan die dag twee grote schermen opgesteld, waar na de ploegenpresentatie, er een rechtstreeks verslag is van de 12de etappe van de Tour de France, een rit over 175,5 km van Bourg-Saint-Maurice naar de Alpe D'Huez, waar rond 17.30 uur gefinisht wordt.
Ook om 15 uur start de 'fun klasse', vanaf de Torenstraat ter hoogte van de Valkenstraat, het zelfde parcours als later de dames. Vanaf de Torenstraat gaat men naar de Hoofseweg en rijdt deze af tot aan het einde, keren op de rotonde Oostpolderweg en dan dezelfde route weer terug met als finish de Torenstraat, ter hoogte van de ingang van Theater De Bussel, zij hebben er dan 3,9 km op zitten. De profs gaan om 16.00 uur het parcours verkennen en beginnen 17.00 uur aan de proloog, die tot 20.00 uur zal duren.
De Torenstraat zal de gehele dag afgesloten zijn voor de opbouw van het startpodium en de finish-straat en alle andere activiteiten. Wielerbussen en bijbehorende voertuigen komen achter de Bussel te staan. Om 20.00 uur is er op het podium op de Markt de huldiging van de 'fun klasse' en de prijsuitreiking bij de profs.

Meer berichten