Het gehele interview met Mirella is a.s. zondag van 19.00-20.00 uur te beluisteren bij Jes! via: www.rozoradio.nl/jes (foto: André Schrooten)
Het gehele interview met Mirella is a.s. zondag van 19.00-20.00 uur te beluisteren bij Jes! via: www.rozoradio.nl/jes (foto: André Schrooten) (Foto: André Schrooten)

Prachtig ouder worden als vrouw

Momenteel in de pre-overgangsfase, noemt de 47-jarige stralende Mirella van Staveren zichzelf een 'jonge blom'. Ze leert vrouwen om zichzelf niet te serieus te nemen, jezelf goed en mooi te vinden 'gewoon zoals je bent', over de menstruatiecyclus, over sensualiteit en prettig ouder worden. Je leert zelfs om jezelf een verleidelijke knipoog te geven in de spiegel. Kortom, om jezelf te omarmen in je waarachtige, prachtige vrouwelijkheid!

REGIO - Bovenstaande is iets wat vrouwen weinig horen en leren, we krijgen immers vaak een ideaalbeeld voorgeschoteld. In de Oosterhoutse straten, met billboards met daarop wulpse, gewillig kijkende jongedames, heb ik daarom aan vrouwen en mannen gevraagd wat zij vinden van ouder wordende dames. De antwoorden die ik kreeg varieerden van 'het hoort er nu eenmaal bij en misschien komt er ook wijsheid bij' en: 'ik kijk er niet naar uit dat mijn lichaam achteruit gaat' tot: 'het is nu eenmaal bekend meisje, dat jullie als vrouwen er niet mooier op worden naarmate jullie ouder worden.'

Hierbij of misschien beter gezegd, hier doorhéén jezelf prachtig vinden, valt dan niet mee. Mirella: "We leven in een samenleving waarin uiterlijk erg belangrijk is en waar slank, jong, mooi en altijd beschikbaar zijn, wordt gewaardeerd. En daar moeten we vanaf, want vanaf je veertigste komen er andere kwaliteiten naar boven, die ongelooflijk leuk en belangrijk zijn."

"Daarnaast zijn vrouwen vaak erg gefocust op mannen. Wat ze van ons vinden, hoe ze over ons denken, hoe we het hen naar de zin kunnen maken. Maar we mogen eerst van onszelf houden en onszelf mooi vinden. Daarom denk ik dat wij vrouwen opnieuw verliefd op onszelf mogen worden. En met onszelf mogen flirten. Wacht niet tot een ander met je flirt, maar flirt met jezelf. Flirt met jezelf, alsof je leven ervan afhangt!"

"Hoe oud je ook bent, kijk naar wat er prachtig aan je is en benoem dat ook naar jezelf. Geef jezelf een knipoog in de spiegel en zeg: Wat een mooie vrouw ben je! Wat een lekker ding!"

En daarbij gaat het volgens Mirella niet alleen om je mooiste kanten: " Iemand zei eens over zichzelf tegen me: 'Oe, (gadverdamme) wat een zwabberende onderarmen!' Je kunt dat transformeren naar: 'Ooeeh! (sexy), wát een onderarmen!', dan wordt het meteen een stuk leuker!," aldus een stralende Mirella.

Daarnaast komen er volgens Mirella bij ouder wordende vrouwen andere kwaliteiten naar boven, waardoor de menopauze een soort wedergeboorte kan worden. Zodat wijsheid, intuïtie, kracht, authenticiteit, een diepere verbinding en zélfs meer genieten van seksualiteit, naar voren komen. Dát is nog eens iets om naar uit te kijken!

www.mirellavanstaveren.nl

Tekst: Jessica Voets

Meer berichten