Column Andy Marcelissen: Hopend op een succesje

Foto: Casper van Aggelen

Nu Nederland niet mee doet aan het WK in Rusland probeer ik wat lichtpuntjes te vinden die kunnen zorgen voor een pleister op de wonde. Max Verstappen had daar voor kunnen zorgen. Maar na een paar succesvolle weken parkeerde hij in het Engelse Silverstone z'n bolide weer in het grind. Hij begint al een beetje op zijn vader Jos te lijken, die zelfs Jos Grindbak werd genoemd. Laat het geluid van een grindbak horen en Jos Verstappen weet precies van welk Formule 1-circuit dat is. Die man heeft z'n hele Formule 1-carrière tussen de kiezels gereden en krabt nu nog steeds regelmatig grind tussen zijn billen vandaan.
Tennisser Robin Haase werd al na een paar dagen uitgeschakeld op Wimbledon. Er is geen enkele tennisser die zoveel toernooien speelt dan Haase. Voordat Roger Federer straks de finale op Wimbledon speelt, heeft Robin er al weer zes toernooien over de hele wereld op zitten. Hij schrijft zich overal in, wordt overal in zijn eerste partij in twee sets weggespeeld en vliegt dan weer naar het volgende toernooi. En dan nog steeds die boosheid na iedere verliespartij. Ik wacht op het moment van berusting en dat Robin Haase na afloop van een nederlaag lachend zegt: 'Ik ben écht niet goed hè?' Tennisster Kiki Bertens schakelde Serena Williams uit. Mag het onderhand? De zusjes Williams komen uit het tijdperk van Betty Stöve. Venus Williams heeft zelfs al kinderen met grijs haar. Die zagen we onlangs op het center court verschijnen in een catsuit. We keken naar een zwarte zak aardappelen. Venus Williams heeft inmiddels het lichaam van een doorsnee Amerikaanse McDonald's bezoeker. Als ik het lichaam van deze negerin zie dan denk ik: er zit nog een neger in. Serena wist niet te winnen van Kiki, ook al kreunde ze bij iedere slag nog een alsof ze een butplug in haar reet had. Deze Nederlandse overwinning moeten we dus op waarde inschatten.
Al mijn hoop is gevestigd op Tom Dumoulin. Wat zou het mooi zijn als hij deze zomer voor een Nederlands succesje zou zorgen. Als ie gewoon op de fiets blijft en onderweg niet hoeft te poepen dan maakt ie een goede kans.

Meer berichten