Foto: Foto:

Jes!-column: Tweede helft (2)

Je leest natuurlijk trouw iedere twee weken mijn column. Daardoor wist je al dat deze Dongense het lastig vindt om in februari veertig jaar te worden. Want jeetje, het is toch 'ineens' wel een hele leeftijd. Blijkbaar had ik de illusie dat ik altijd jong zou blijven.

Maar waarom vind ik het zo moeilijk om ouder te worden? Als je jezelf blijft ontwikkelen, komen er immers ook schitterende andere kwaliteiten naar boven…

Via media en maatschappij ligt er bij vrouwen een druk op jong en mooi zijn. Daarnaast kom ik uit een gezin waar 'de buitenkant' erg belangrijk is. En dat bovendien een ex-vriendje behoorlijk geobsedeerd was door het uiterlijk van (andere) vrouwen, heeft tezamen niet bepaald bijgedragen aan het idee dat je als vrouw mooi en goed bent, gewoon om wie je bent.

Maar wil ik werkelijk dat deze ideeën en gedragingen van anderen mij blijven beïnvloeden? Wil ik zo de tweede helft van mijn leven ingaan? Volgens mij is dát de echte vraag!

Omdat ik zie dat veel vrouwen (al dan niet uitgesproken) met hetzelfde worstelen, en om mezelf hierin verder te ontwikkelen, heb ik de afgelopen tijd voor zowel radio als voor deze weekkrant bijzondere dames geïnterviewd. Ware rolmodellen, die hebben verteld over vrouwelijkheid en over prachtig ouder worden als vrouw. Over jezelf goed en genoeg vinden, gewoon zoals je bent. Het interview met de sprankelende Mirella van Staveren, dat je vorige week in Het Kanton hebt kunnen lezen (en uiteraard heb je het verhaal van deze kanjer gelezen! Zo niet, blader dan nog even online terug ;-) ) is daar een mooi voorbeeld van.

Want als er iets is dat wij als vrouwen mogen leren, dan is het volgens mij wel dat we goed genoeg zijn. Dat we mooi zijn. Op welke leeftijd dan ook. Als je zo naar jezelf kunt kijken, sterker nog, als je dat zo kunt voelen over jezelf, dan ben je niet alleen een tevreden vrouw, maar word je ook een hele wijze vrouw.

En dat is nog eens iets om naar uit te kijken, richting de tweede helft van mijn leven!

Tekst: Jessica Voets

www.rozoradio.nl/jes

Meer berichten