Foto:

Raamsdonk present bij Brabantsedag

Van de redactie

In Heeze op 26 augustus

Op zondag 26 augustus 2018 is de rollende theaterparade wederom het hoogtepunt van Brabantsedag Heeze. Binnen het thema voor deze 61e editie, 'Van Ravenstein tot Roosendaal', is Raamsdonk één van de onderwerpen.

RAAMSDONK/HEEZE - Het thema is de inspiratiebron voor de zestien wagenbouwersgroepen. Aan het thema is een lijst gekoppeld van alle 296 vroegere en huidige plaatsen in het Brabantse, van Aalst tot Zundert, en dus 'van Ravenstein tot Roosendaal'.

De moord van Raamsdonk: 130 moorden in een bloederig kinderliedje is het onderwerp dat Vriendenkring De Laarstukken tot leven gaat brengen. Moordliederen waren liedjes over (verzonnen) moorden, vaak met gruwelijke en wrede details. Ze werden door straatzangers tot begin 20e eeuw gezongen.

De Moord van Raamsdonk, geschreven als parodie op het genre, is uitgegroeid tot waarschijnlijk het bekendste en zeker het meest uitgebreide voorbeeld.

Deze wagen gaat als twaalfde van start in de rollende theaterparade. Het bouwen en vormgeven van de wagen, de styling, aankleding en de acteursrepetities zijn op dit moment in volle gang.

De grootste theaterparade van het jaar, met zestien Brabants-historische onderwerpen is het hoogtepunt van Brabantsedag Heeze, op zondag 26 augustus van 10.00 tot 19.00 uur.
De theaterparade zelf start om 13.30 uur.

Voor en na de parade is op aangeklede sfeerpleinen in Heeze een compleet programma te beleven met exposities, muziek, (straat)theater, entertainment, vertier en catering.

De Brabantsedag is een begrip in Brabant, Nederland en zelfs daarbuiten. Wat ooit klein begon in 1958 trekt nu jaarlijks ruim 30.000 bezoekers.


De theaterparade op de laatste zondag van augustus is ongetwijfeld het hoogtepunt van het jaar.

Meer berichten