Ex-inbreker doet verslag aan de buurt.
Ex-inbreker doet verslag aan de buurt. (Foto: Janet Olde Wolbers)

Een inbreker bekeek uw huis!

Op uitnodiging van buurtpreventieteam Samen Sterk (Burgemeestersbuurt) in Oosterheide bekeek een ex-inbreker onze buurt. Afgelopen woensdag (3-10-2018) bracht hij daarvan verslag uit aan de buurtbewoners in basisschool Menorah. Hij leerde de ca. 70 aanwezigen kijken als een inbreker. Hij vertelde op serieuze, doch humoristische wijze welke situaties voor een inbreker aantrekkelijk zijn. Hoewel hij vond dat er niet zoveel mis was, wist hij toch een paar inbraakgevoelige situaties te fotograferen. Om enkele voorbeelden te noemen:

- een openstaande achterdeur in een makkelijk
toegankelijke tuin;

- een onafgesloten garagedeur;

- een openstaand raam op de eerste verdieping met
daaronder een erker (makkelijk op te klimmen);

- een schilder die buiten zijn gereedschap liet liggen en
binnen koffie aan het drinken was;

- een onbewaakte ladder die tegen een garagedak stond;

- een handtasje dat in het zicht aan een eetkamerstoel
hing;

- een schutting met horizontale planken waar gemakkelijk
overheen te klimmen is.

Aan de vragen uit het publiek was te merken dat de presentatie enthousiast ontvangen werd. Ook de aanwezige wijkagent beantwoordde vragen vanuit het publiek.

Na de ex-inbreker werd er door Erik, van het buurtpreventie-team, een korte uitleg gegeven over het gebruik van de WaakSamen App,. Deze app kan door iedereen in de Gemeente Oosterhout gebruikt worden als aanvulling op een buurtpreventie WhatsApp groep. Bij het doen van een melding via deze App wordt een bericht opgebouwd, dat naar de gemeente of politie gaat en dat daarna gedeeld kan worden in de buurtpreventie WhatsApp groep. De WaakSamen App geeft bij het invullen aan of het nodig is om 112 of de politie te bellen. WaakSamen is zowel beschikbaar voor Apple als Android smartphones.

Na afloop was er gelegenheid om met het buurtpreventie-team, de ex-inbreker en de wijkagent na te praten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met buurtpreventie Samen Sterk www.burgemeestersbuurt.nl.

Meer berichten