Foto: Casper van Aggelen

Column Andy Marcelissen: Memphis

Voetballer Memphis Depay bundelt zijn krachten met Nederlands beste rapper Winne op de track 'Akwaaba'. Het lied markeert Memphis' spirituele wedergeboorte. Sinds hij de banden met God aanhaalde, is hij, zo formuleert hij, 'een ander en vooral rustiger mens'. Tja, Memphis had ruzie met God en dan vraag je er om natuurlijk. Daar moet je geen mot mee hebben.

Memphis zei dat ie te vaak negatief in het nieuws kwam en dat men daardoor een verkeerd beeld van hem kreeg. Dat had niks te maken met zijn arrogante uitstraling of de talloze interviews waarin hij niets te melden had en waar de onverschilligheid er van af droop door de vragensteller niet eens aan te kijken. En ook niet met zijn Neder-Marokkaans taalgebruik dat de jeugd tegenwoordig interessant vindt om te spreken. En dat dan weer opgesierd met Engelse woordjes ertussen, want het is inmiddels al weer drie jaar geleden dat Memphis zijn geboorteland heeft verlaten. Dan verleer je je moedertaal.

Het lag ook niet aan het feit dat Memphis zich zes dagen te laat op de eerste training van zijn werkgever Lyon meldde. Hij had waarschijnlijk net zijn vingers in zijn oren toen hem verteld werd wanneer de vakantie weer voorbij was. Of Memphis had in goed overleg met God zes snipperdagen op mogen nemen.

En eigenlijk is het ook wel logisch. Die jongen hoort sinds zijn 15e dat hij de beste van de wereld gaat worden. United geloofde daar ook in en kocht hem voor vele miljoenen. Hij werd het grootste talent van de wereld genoemd en alles zat mee.
Hoe denk je dat een puberbrein daar op reageert? Het is in zijn geval geen gebrek aan begeleiding geweest. Sommige jongens kunnen daar van nature goed mee omgaan, maar Memphis dus niet. Zijn ego stijgt zo nu en dan naar zijn hoofd en daar zit niks. Tja…

Nu gaat hij iets voor het goede doel doen. En dat moet de hele wereld weten. We weten nu dat ie kan huilen. Maar Depay verdient 500 euro per uur. Lach een keer man!

Misschien moet je gewoon helemaal niks meer zeggen. Laat je benen spreken, Memphis. Die verstaan we tenminste.

Meer berichten