Foto:

Kaaiendonkse Elluf-Elluf-Viering in een nieuw jasje

Van de redactie

Op zaterdag 10 november zal traditioneel het startschot worden gegeven voor het nieuwe carnavalsseizoen. Dit jaar is er een splinternieuw feest opgezet, waarbij met name een plaats is ingericht voor de Snotnarren en Snotnarrinekes van Kaaiendonk. Maar ook het nieuwe insigne zal worden onthuld en het nieuwe Kaaiendonkse carnavalslied zal worden gepresenteerd. Kortom, de start van het seizoen voor iedere Kaaiendonker!

OOSTERHOUT - Nadat vorig jaar de laatste Kaaikwèkavond door de Kaaikrakers werd georganiseerd, hebben een 22-tal Kaaiendonkse carnavalsvierders op initiatief van OCS de Smulnarren een nieuwe stichting opgericht. Deze nieuwe stichting zal de komende jaren de organisatie van de Elluf-Elluf-viering voor haar rekening geen nemen.

Op zaterdag 10 november zal Zijne Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XIV om 15.00 uur zijn entree maken op het Hatsekiedeeplein, tussen De Schout en Café Buitengewoon. Speel jij een instrument? Neem dat dan mee, want alle aanwezigen zullen massaal de Seterse Hei inzetten als start van het nieuwe carnavalsseizoen. Direct daarna zal het nieuwe carnavalsinsigne worden onthuld welke daarna bij de Volledigen in Café Oud Brabant weer zal worden verkocht.

Speciaal voor alle Snotnarren en Snotnarrinnekes is er een kinderprogramma opgesteld. Vanaf 15.45 uur is er op de Markt van alles te doen. Vanaf 17.00 uur worden er gratis light tubes uitgedeeld aan alle kinderen en kunnen zij meedoen aan de speciale 'Lampjesoptocht' door de Kaaiendonkse binnenstad.

Dit jaar is er voor het eerst sinds 1982 geen liedjeswedstrijd waarbij het carnavalslied wordt bepaald. Toch wordt er een speciaal carnavalsnummer gepresenteerd welke Stichting Elluf-Elluf-Viering heeft laten schrijven. Om 17.30 uur wordt het nieuwe nummer ten gehore gebracht. Daarna kan iedereen het gratis downloaden en krijgen alle Kaaiendonkse kapellekus de bladmuziek.

Meer berichten