Foto:

Er zijn nog wonderen...

De wonderen zijn Kaaiendonk nog niet uit. Het Genootschap der Volledigen, die carnavalsgekken die alle carnavalsinsignes vanaf 1956 tot nu in hun bezit hebben, krijgen bij hun Genootschap elk jaar weer enthousiastelingen, die ergens in schoendozen, in spelonkjes, bij Spullenhulp, onder de kruipruimte, ingemetseld in de fundering, in spouwmuren of op een rommelmarkt in België, een carnavalsinsigne hebben gevonden van de felbegeerde 1956, het eerste carnavalsinsigne.

Want als je de gehele serie vanaf 1956 tot en met nu in je bezit hebt, ben je Volledig. Mocht je 1956 missen, dat is een zeer begeerd carnavalsinsigne, dan ben je dus Incompleet Volledig, jammer: dus doorzoeken…

Het Genootschap der Volledigen telt momenteel 89 Volledigen en 31 Incompleet Volledigen en dit gaat weer gevierd worden. En: er zijn weer nieuwe Volledigen bij! De nieuwe leden worden geïnstalleerd door Prins Mienus XIV en krijgen hun oorkonde én het felbegeerde eremetaal uitgereikt.

Op 10 november 2018 komt het Genootschap der Volledigen weer bij elkaar om het Volledig of Incompleet Volledig zijn te vieren.

Een woordvoerder vertelt: "Dit jaar is het 'middagfruttebulleke' op de 10e van de 11e vanaf 14.11 uur in café Oud Brabant waar je wordt ontvangen met een bloedhete koffie of thee en een koekie. Tegen 15.00 uur vertrekken we naar de Markt om bij het beeld Hatsekiedee met Prins Mienus met Groot en Klein Gevolg én de Hofkapel de kranslegging en het onthullen van het nieuwe carnavalsinsigne 2019 bij te wonen. Daarna is het feest bij Oud Brabant met onder meer het nuttigen van fruttebullekes, een hoop zoetigheden en andere lekkernijen en natuurlijk hardgekookte eieren."

Meer berichten